Алимпијевић и Добрић: У Подгорицу са јасним циљем

98

Финална плејоф серија АБА лиге између Црвене звезде мтс и Будућност Воли, сели се у ’’Морачу’’. Пред црвено-белима је тежак изазов, али тренер Душан Алимпијевић и првотимац Огњен Добрић истичу да пред собом имају јасан циљ.

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су у уторак изразито важну победу којом су изједначили резултат у финалној плејоф серији АБА лиге. Црвено-бели су великом борбом и одличним приступом савладали екипу Будућности резултатом 69:59, а сада се серија сели у Подгорицу.

У петак од 20 часова, односно у суботу од 21 час, по пети и шести пут ове сезоне одмериће снаге по свему приказаном две најбоље екипе АБА лиге. Тренер КК Црвена звезда мтс Душан Алимпијевић говорио је уочи гостовања у дворани ’’Морача’’.

Нема места великим речима, знамо зашто идемо у Подгорицу, да у најмању руку вратимо серију у Београд. Као што је наш ривал дошао до једног брејка, не видим зашто и ми не бисмо урадили исто то. Све утакмице против Будућности су биле готово на једну лопту, када погледате готово да нема кош разлике у ова четири меча. И у наредној верујем да ће одлучивати једна лопта, један посед – рекао је тренер црвено-белих о додао да је екипи и атмосфера у дворани „Морача“ позната.

Спремни смо на напету атмосферу, али у спортским оквирима, попут оне која је била у Београду. Такав амбијент нас мотивише јер имамо довољно зрелости у екипи за такву атмосферу, која ће нам бити додатни мотив и нама представљати и растерећење, јер смо играли и у „врелијим“ окружењима са трибина током ове сезоне. Перо Антић путује са нама у Подгорицу, боље је, и његовом наступу ћемо одлучити на дан утакмице, док Немања Дангубић не путује у Црну Гору – истакао је Душан Алимпијевић.

О предстојећим утакмицама говорио је и првотимац Црвене звезде Огњен Добрић.

Путујемо на две утакмице у Подгорицу са јасним циљем, да изборимо победу, ако се укаже прилика,можда и више од тога. Знамо се добро са екипом Будућности, ово ће нам бити пета утакмица у сезони. Све су биле неизвесне, али оно што је сигурно, борићемо се до граница својих могућности. Међутим, морамо да одиграмо осим борбено, и као тим, сконцентрисано, попут завршнице друге утакмице која нам је показала неке смерице. Атмосфера у дворани у Подгорици неће бити новост за нас, и очекујем да атмосфера буде „ватрена“ али попут оне коју смо ми имали у Београду, фер и коректна – истакао је Добрић.

Црвено-бели путују за Подгорицу у четвртак у вечерњим часовима. Директан пренос обе утакмице обезбеђен је на ТВ Арена Спорт.

Претходни текстТријумф Звезде у Ваљеву
Следећи текстНевероватни низ Александра Пешића