Победа омладинаца на Бањици

48

Омладинци Црвене звезде настављају са добрим резултатима овог пролећа. У оквиру 20. кола лиге за омладинце остварена је победа у гостима против Рада, резултатом 2:0.

Звезда је до предности дошла у 18. минуту када је Јовељић који је поново био у саставу сјајно центрирао десном ногом на другу стативу, а Марко Јанковић главом прикуцао лопту у мрежу. Све дилеме око победника отклонио је Радивој Босић у 76. минуту. Босић је сачекао лопту на 18 метара, прошао одбрамбеног играча Рада и прецизним ударцем по земљи погодио даљи угао голмана Мићановића. На тај начин, Звезда је наставила да сигурним корацима корача ка првом месту на табели, а Босић се пробио до другог места на листи стрелаца (7 голова), иза неприкосновеног Дејана Јовељића који је постигао 33 гола.

Ово је много важна победа за нашу екипу. Ово је тешко гостовање и момци су показали карактер. Показали смо да имамо жељу и да без обзира на то што смо ослабљени, данас смо добили помоћ од стране нашег најбољег стрелца и капитена Јовељића. Иако није постигао гол, много нам је помогао својом борбеношћу. Што се мене тиче, ово ми је први гол у каријери, први за 10 година откад сам фудбалер — рекао је Јанковић после утакмице.

Рад — Црвена звезда 0:2 (0:1)

Стадион: Краљ Петар I
Судија: Ђорђе Максимовић
Стрелци: Јанковић у 18′ и Босић у 76′.
Жути картони: Савић (Црвена звезда).

Рад: Мићановић, Поповић, Шептицки, Ђорић, Милићевић, Ризнић (од 87′ Савић), Алексић (од 80′ Парађина), Дејановић, Бабић, Илић, Стојановић (од 65′ Радисављевић).

Црвена звезда: Гордић, Јанковић, Даничић, Богдановић, Ераковић, Јокић (од 39′ Којић), Савић (од 87′ Шикањић), Сантрач, Гаврић, Босић (од 83′ Костић), Јовељић.

Претходни текстМилојевић: Видим шта се дешава
Следећи текстКахриман: „Добро знај да увек ту сам ја”