Милојевић: Видим шта се дешава

97

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић дан уочи утакмице 29. кола Суперлиге у којој Црвена звезда у Лучанима гостује екипи Младости, осврнуо се на дешавања која су актуелна у претходних неколико дана.

Милојевић наводи да је у више наврата избегавао да коментарише, надајући се да ће се ситуација смирити.

Дужан сам да као тренер кажем нешто за звездашку јавност. Покушавам све време откад сам овде да својим примером дам допринос и развоју српског фудбала. Неке ствари сам покушавао да игноришем, да бих видео докле ће то да иде, али кад се ствари понављају онда почнем да се питам да ли је све то случајно. Желим да кажем да ћемо ми као екипа дати све од себе да се не догоде неке ствари које су се догађале прошле године. Сваки пут се коментарише суђење када ми играмо, из овог или оног разлога. Мислим да смо се показали као пример — и ја као тренер и моји играчи, јер никада нисмо пре или после утакмице коментарисали судије. Пред сваку нашу утакмицу се неке ствари прејудицирају и мислим да то није добро за наш фудбал. Ми све то видимо, али даћемо све од себе да нас такве ствари не погађају — рекао је Милојевић и наставио:

Мени су засметале неке ствари које су почеле да излазе на површину. Кад год Звезда игра, баца се нека сумња. Волео бих да све то нема неку одређену позадину, али из искуства прошлогодишње сезоне нисмо имуни и знамо да ће бити свакојаких ствари, а бићемо спремни да дамо свој одговор. Нећу сад у детаље улазити мислим да нам то не треба, али пустио сам неколико пута да све прође без мог коментара. У овој земљи када идете ђоном онда наводно показујете да сте неко и нешто. Ја не желим тако, али то не значи да не видим добро шта се дешава. Стално се нешто прејудицира када ми играмо, и ја то не желим да прихватим. Замислите да се ја стално оглашавам, а као јавна личност имам ту могућност? Да говорим ко се сликао у чијем дресу? Не желим то да радим, и није ми јасно због чега се то ради у Србији. Знам само да не верујем у случајности, имам довољно година и умем да препознам шта јесте а шта није случајно. Не бих волео да дајемо допринос томе — рекао је Милојевић.

Звездин тренер изразио се веома похвално о наредном противнику.

Гостујемо екипи која је и прошле године, а и последњих неколико година, показала да је у свом врхунцу као клуб. Изборили су излазак у квалификације за Европу, ове године се боре за трофеј са тренером који има најдужи стаж у Суперлиги. Сви знамо Нешка, он се сврстава у ред најбољих тренера у Србији. Екипа која увек зна шта хоће, која има свој систем игре. Младост је јако озбиљан противник. У првом делу првенства су имали слабије резултате и због тога нису у првих осам. Имају најбољи контранапад у земљи, и јако је тешко играти против њих. Нама је остало првенство као примарни циљ, имамо две утакмице до уласка у плеј-оф. Све утакмице ће нам бити тешке, и очекујем тврду и неизвесну утакмицу у Лучанима — рекао је Милојевић.

Звезди ће посао додатно отежати и бројне повреде. Милојевић још увек не зна на које играче ће моћи да рачуна.

Здравствено не стојимо најбоље, вучемо последице последњих утакмица које смо играли. Мислио сам да ће неки играчи брже да се опораве, међутим јако је велики ризик и видећемо ко ће и да ли ће добити зелено светло за утакмицу. Не знам колико је паметно ризиковати код појединаца. Борјан има картоне, Вујадин Савић и Доналд су играчи који сигурно неће путовати. Са Крстичићем и Ле Талеком ћемо видети каква је ситуација. Доналд је, мислим, у најбољем реду, али треба да се ураде још неки прегледи. Вујадин се повредио баш када је добио позив да дебитује за „А“ репрезентацију. Велика је част свих нас због Вујадина, добро је тренирао и играо и заслужио је позив. Нажалост, повреде су ствари које не можете да контролишете. Мислим да је Вујадин довољно зрео да ово превазиђе, и сачека наредну прилику да дебитује.

Говорио је Милојевић и о теренима у Србији, не желећи тиме да окриви клубове.

Мислим да терени треба да буду много бољи. Ми плаћамо цех лоших терена и овим повредама. Не пребацујем тиме било какву одговорност на људе из других клубова, и они чине све што могу, али живимо у земљи где знамо да имамо и доста снега и падавина. Доста сам наглашавао да ми је битно здравље играча. Лоши терени повећавају могућност повреда. Можда то и јесте за неку расправу у будућности и видети како доћи до решења и како помоћи клубовима који не могу то сами да реше. Не ради се само о квалитету фудбала који је сигурно умањен на таквим теренима, већ о здравственом стању — закључио је МИлојевић, који није желео да коментарише дешавња у репрезентацији Србије.

Мислим да репрезентацији треба мир. Ја репрезентацији желим као грађанин, као тренер великог клуба, да се добро припреми за Светско првенство — рекао је Милојевић.

Претходни текстТрећа победа Црвене звезде у Првој лиги
Следећи текстПобеда омладинаца на Бањици