Звездина појачања први пут на домаћем терену

284

Овог викенда игра се 3. коло Првенства Србије у рагбију 13 када се први пут у овом такмичењу (ове сезоне) састају вечити ривали Црвена звезда и Партизан. То ће бити прва прилика да Звездина појачања из Шкотске, Аустралије и Америке истрче пред домаћу публику, а посебну драж даје чињеница да је ово први пут да један рагби клуб из Србије има инострана појачања под професионалним уговорима тако да посао играча Партизана неће бити уопште лак.

Џек О’Брајан је и прошле сезоне наступао за црвено-беле након што је завршио сезону у енглеској „League 1“ и са задовољством је прихватио уговор до краја сезоне чиме је постао прво и највеће појачање у историји клуба. Џек игра рагби од своје четврте године и велико искуство много значи играчима из Србије.

За њим је најављен Американац Монте Гадис, који се професионално играо Амерички фудбал и био близу уговора са НФЛ екипом Кливленд Браунса, док није одлучио да се опроба у рагбију када су га контактирали челници Торонто Вулфпека, тима из Канаде који се такмичи у енглеском Чемпионшипу и чији пут желе да следе и рагбисти Црвене звезде.

Последње, али можда и најзанимљивије појачање за све навијаче је Сам Херон. Сам је некадашњи млади репрезентативац Шкотске, а знамо да шкотски темперамент одговара оном са нашег поднебља тако да се брзо уклопио у менталитет екипе. Његова слика на Маракани у килту, традиционалној шкотској ношњи, је права посластица и све ће вас подсетити на популарни филм Храбро срце.

Утакмица Црвена звезда – Партизан игра се у недељу од 16 часова на рагби игралишту на Ади циганлији, а вама остаје да дођете и уверите се да ли ће ови професионалци заиста направити разлику или ће Партизан показати да и домаћи играчи имају једнаку вредност.

Претходни текстЗвезда ојачала позиције у Европи
Следећи текстПерун у идеалном тиму прве декаде 21.века Лиге шампиона!