Нема одмора нити паузе, стиже првак Европе

79

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују Фенербахче у утакмици 28. кола Евролиге. О утакмици која је на програму у четвртак од 19 сати говоре Тејлор Рочести и тренер Душан Алимпијевић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису имали времена да анализирају пораз у Атини, јер су већ у среду у јутарњим часовима мисли окренуте ка наредној утакмици, и највећем изазову, а то је утакмица са актуелним прваком Европе екипом Фенербахчеа.

Црвено-бели ће допутовати у Београд око 14 часова, док је турски представник након убедљиве победе над Макабијем већ око 9 часова допутовао у Србију и почео припреме за утакмицу 28. кола која је на програму у четвртак у 19 часова.

Тренер Душан Алимпијевић очекује велику подршку навијача, и бираним речима говори о наредном противнику, браниоцу трофеја, тренеру Обрадовићу и сјајној екипи из Истанбула:

Немамо времена за анализу након пораза од Панатинаикоса, јер нас очекује још једна тешка утакмица, са једним тренингом који ћемо имати до четвртка. Стиже нам шампион у госте, екипа за највише домете са феноменалним тренером. Сада у завршници Евролиге, све екипе које су обезбедиле ТОП 8, посебно оне на врху воде велику борбу да обезбеде што бољу позицију, домаћи терен и условно речено „лакшег“ противника у четвртфиналу. Распоред је такав да ћемо у последња три кола играти са екипама које имају највише амбиције, и највероватније ће све три играти на Ф4 у Београду. Фенербахче и ЦСКА су међу тим најквалитетнијим екипама, још један виши ниво, гледајући и састав, број врхунских играча. Уз све то, ту је Жељко Обрадовић, тренер који се осим по трофејима, издваја по много чему, начину на који води екипу, извлачи максимум из сваког играча, начину на који игра његов тим, и коначно све његове екипе својом игром максимално покажу слабости противничког тима. На нама је да извучемо поуке из прве утакмице у Истанбулу…

Ипак, тренер црвено-белих каже да ће уз бучну подршку са трибина, екипа Црвене звезде мтс дати све што има у овом тренутку:

Што се КК Црвена звезда тиче, ми имамо обавезу да играмо одговорно, да покажемо велику енергију, да се боримо до крајњих граница, и зато позивам навијаче да нам као и против Морнара прошле недеље, пруже подршку у великој утакмици са најтежим могућим противником.

Без обзира што су шансе за пласман у ТОП 8 сада готово нестале након пораза у Атини, бек Тејлор Рочести очекује велику утакмицу:

Сваки пут када играте против шампиона и браниоца трофеја, то је велика утакмица. Имају изванредан тим, који се уз то у финишу бори за највишу позицију пред плеј оф.Међутим, и ми смо „гладни“ и желимо победу. Када играте пред својим навијачима, без обзира на околности, кратак период за припрему, нема времена да се осврћемо назад, морамо и бићемо спремни за ову утакмицу. Оно што је сигурно, наставићемо да се боримо, и да учимо из наших грешака, јер нам је у току плеј оф АБА лиге и морамо да будемо у топ форми због тог такмичења.

Екипа Црвене звезде ће у среду увече одрадити једини тренинг, а екипи ће се прикључити и Перо Антић који није играо у Атини.

Меч Црвена звезда мтс – Фенербахче игра се у четвртак од 19 часова. Осим велике утакмице, београдска публика ће бити у прилици да види и поздрави и некадашње трофејне играче Црвене звезде мтс Николу Калинића и Марка Гудурића.

Претходни текстПреноси оба полуфинална меча плеј-офа у четвртак
Следећи текстХероји се враћају кући