Црвено-бели отпутовали за Атину

54

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали у Атину на меч 27. кола Евролиге са Панатинаикосом. Пред меч са „зеленима“ своја очекивања изнели тренер Алимпијевић и првотимац Милко Бјелица.

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису имали много времена да анализирају сјајан наступ и уводну победу на почетку плеј офа АБА лиге са Морнаром, јер су се већ око 13 часова окупили на аеродрому „Никола Тесла“ и отпутовали у Атину, где их у уторак очекује врло тешко гостовање екипи Панатинаикоса.

Меч 27. кола Евролиге игра се у уторак у 20,15 часова у „Олимпијском спортском центру“, а црвено-бели одлазе у Атину ослабљени, без Немање Дангубића и искусног Пере Антића:

Ми још увек имамо теоретске шансе за пласман међу 8 екипа, и док она постоји, борићемо се. Немамо пуно времена за припрему ове утакмице и одмор, након старта плеј офа АБА лиге и врло важне утакмице са Морнаром. Међутим, морамо да одиграмо храбро, сконцентрисано и да покушамо да дођемо до доброг резултата, иако идемо ослабљени у Атину на овај меч. У серији смо тешких утакмица, одмах након Панатинаикоса, иде нам меч са Фенербахчеом, па путујемо у Бар – рекао је пред пут Милко Бјелица.

Тренер Душан Алимпијевић:
После добре недеље и добрих утакмица против Валенсије и Морнара, идемо растерећени у Атину са жељом да одиграмо добру утакмицу. Панатинаикос игра добро, овај меч им долази након важне победе у Малаги, имају „јак“ домаћи терен, уз све то, боре се за што бољу позицију пред наставак такмичења и ТОП 8 фазе Евролиге. Са друге стране, ми у овом тренутку морамо упоредо да водимо рачуна о много важних ствари, што никако не значи да путујемо на ову утакмицу без амбиције да је одиграмо добро и са жељом да направимо добар резултат. Већ сам раније напоменуо да уз Немању Дангубића, нећемо за ову утакмицу моћи да рачунамо и на Перу Антића.

Екипа Црвене звезде мтс стиже у Атину након краћег лета у понедељак у раним поподневним часовима, а након одрађеног тренинга и утакмице, повратак у Београд следи у среду око 14 часова. Већ у четвртак у Београд стиже актуелни првак Европе – Фенербахче.

Претходни текстБен: Голови тек следе
Следећи текстПораз у 2. колу Првенства Србије