Звезда без одбране трофеја у Купу Србије

146

Кошаркашице Црвене звезде нису успеле да по трећи пут узастопно освоје Куп Милана Циге Васојевића. У финалу је славио КЖК Партизан 1953 61-68 (21-24, 17-18, 19-12, 4-14), и тако прекинуо Звездин низ од 11. узастопних победа.

Прва четвртина је протекла у великим серијама обе екипе, као и сам почетак меча. Црно-беле су боље ушле у утакмицу и прве стигле до осетније предности. Иванка Матић је предводила своју екипу у серији 10-2 која је донела плус 9 Партизану, (6-15). Звезда је одмах одговорила фуризном серијом 15-0 и преузела предност, а „вечити ривал“ узвратио са нове две тројке, и завршницом коју је обележила Милица Спикић са шест везаних поена за 21-24 на крају првих десет минута.

Велика борба и у другој четвртини. Наставила се серија црно-белих, Спикић погађа за 21-29, а након серије Звездиних дама 8-0 за поравнање резултата (29-29), гледали смо период игре кош за кош. Након скоро три минута без поена на обе стране Марија Прља доводи Звезду у предност, а Партизан преко Иванке Матић стиже до +5 (35-40). Александра Катанић и Биљана Стјепановић су искористиле 3/4 пенала, да би Вучковић погодила у продору, у последњем нападу за 38-42 на полувремену.

Марија Прља је тројком отворила трећу четвртину, али нису имале решења за Иванку Матић Звездине кошаркашице, која је поенима одржавала предност своје екипе. Након неколико техничких грешака и изгубљених лопти, чврста одбрана и контрола скока у тим тренуцима су донели сигурност, па су Александра Катанић и Биљана Стјепановић донеле ново изједначење, (48-48). Јелена Јовановић је донела Звезди предност, а затим након освојене лопте и скока изборила нови напада, након којег је фаулирана Марија Прља у шуту за три поена, и искористила три пенала, (54-50). Лидија Вучковић је изједначила резултат, а Звезда у пенал завршници половична, али са три поена предности улази у последњих 10 минута, 57-54.

Ниједна екипа ни у последњем кварталу није успевала да се резултатски одлепи до финиша сусрета, али Црвена звезда је успела да постигне само 4 поена. Иванка Матић је била превага, правила је велике проблеме у рекету, и сама одржавала Партизан у игри. Звезда је ушла у лош шутерски ритам, није успевала да погоди ни након продора, ни са дистанце, а црно-беле су до преломне предности дошле на уласку у последњи минут финалног сусрета. Цветковић је промашила оба слободна бацања, али нови офанзивни скок Матићке, и тројка Клаусен за 61-66. Матић је након тога реализовала оба пенала и псотавила коначан резултат 61-68.

ККЖ Црвена звезда: И.Катанић 2 (2ск), Стјепановић 12 (6ск 4ас), Тешић, Прља 10 (2ас), Богићевић 2 (3ск), Зукановић, А.Катанић 13 (5ск 2ас), Ђокић, Наумчев 3 (3ск), Бојовић, Ђорђевић 6, Јовановић 13 (6ск 4укл).

Претходни текстКадети убедљиви и ефикасни
Следећи текстЦрвено-беле лако до победе над Војводином