Рапсодија Црвене звезде у увертири за плеј-оф АБА лиге

72

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Валенсију у 26. колу Евролиге резултатом 106:90. Црвено-бели су одиграли још једну изузетну партију као идеалну увертиру пред најбитнији део сезоне.

Храбра, одлучна и енергична Црвена звезда уписала је 11. победу у Евролиги. У госте црвено-белима дошла је распуцана Валенсија, али су изабраници Душана Алимпијевића имали јасан план игре који су до танчина спровели у делу. На крају и заслужено славили са убедљивих 106:90.

Шутерска рапсодија виђена је у дворани ’’Александар Николић’’. Предводио ју је Џејмс Фелдин са чак 30 поена, али су у фантастичном ритму били и сви његови саиграча. Огромна енергија коју су црвено-бели уложили у одбрани и на скоку, наплаћена је изврсним другим полувременом у ком су црвено-бели блистали на обе стране терена.

Уживала је публика у дворани, а уживали су и играчи који су показали да су све мисли и снаге усмерене на оно што предстоји – полуфинална плејоф серија АБА лиге која у недељу започиње на истом месту. Ривал је Морнар из Бара, а улаз бесплатан за све навијаче.

Захваљујући одличном шуту за три поена гости су у раној фази утакмице стекли седам поена предности – 7:14. Тајмаут Душана Алимпијевића размрдао је његове изабранике који су истрчали на паркет знатно одлучнији. Бољи приступ у одбрани и брзи контранапади резултирали су серијом 10:3 и изједначењем (17:17).

Егал је трајао до почетка друге деонице када је Дилан Енис погодио тројку и још једном потврдио изврсну шутерску форму. Уследио је погодак Антића са исте удаљености, а потом и закуцавање Добрића након изврсне акције. Звезда је направила серију 7:0 и стекла највеће вођство у дотадашњем делу меча (30:23). Међутим, шут за три поена дефинитивно је држао у игри Валенсију која је са три узастопна погођена шута преокренула резултат (30:32). Серију је прекинуо Матијас Лесор закуцавањем.

Валенсија је у првом полувремену шутирала невероватних 8 од 12 за три поена и поред тога није могла да дође до вођства након две четвртине. Црвено-бели су били веома одлучни и чврсти на овој утакмици и нису дозволили да ’’губе главу’’ када је ривал погађао из невероватних позиција. Захваљујући великој енергији Црвена звезда је на полувреме отишла са два поена предности (50:48).

Невероватно шутерско вече Шпанаца наставило се и на почетку трећег периода, али је Тејлор Рочести био у сајном ритму и успео је да неутралише чак шут 11/15 од стране Валенсије. Храбра и одлучна Црвена звезда играла је боље у континуитету и са чини се више енергије. За велико залагање стигла је и награда коју је крунисао Џејмс Фелдин серијом поена, а тројка Пере Антића неколико секунди пре истека трећег периода донела је Црвеној звезди прву двоцифрену предност – 79:67.

Контрола утакмице је у потпуности преузета од стране изабраника Душана Алимпијевића. Фелдин је био изузетно распуцан, а енергија која се са трибина селила на паркет резултовала је скакачком доминацијом и изузетно добром одбраном.
Шутеви су пролазили редом кроз обруч, разлика расла, а симболично је капитен Бранко Лазић на више од три минута пре краја показао семафору да пребаци ’’стотку’’ на конто домаћина – 102:83 . Остатак посла је био рутина, али су изабраници Душана Алимпијевића задржали висок ниво агресивности на терену јер је победа над Валенсијом најава најбитнијег дела сезоне и плејоф серије АБА лиге.

Црвена звезда мтс – Валенсија 106:90 (23:23, 27:25, 29:19, 27:23)

Црвена звезда мтс: Кешељ, Давидовац 2, Лазић 7, Антић 3 (5ск), Добрић 6, Фелдин 30, Јанковић 2, Рочести 17 (5ас), Омић, Лесор 16 (7ск), Енис 11, Бјелица 12 (4ск).

Душан Алимпијевић:

Свака од ових утакмица је прилика да позовемо навијаче да нам помогну у оном што је за нас најважније, а то је плејоф АБА лиге. Захваљујем се свима који су нас бодрили вечерас. Исправите ме ако грешим, али ми смо у дворани ’’Александар Николић’’ изгубили само две утакмице, против Химкија и Панатинаикоса.

Важан је начин на који смо играли и на који смо победили. У свлачионици на полувремену сам рекао играчима да ако наставимо да играмо као у првом полувремену, да ћемо добити утакмицу. Валенсија је одличан тим, прваци су Шпаније и није мала ствар за нас, за Црвену звезду да два пута победимо актуелног првака Шпаније. Остварили смо 12 победа у Евролиги и са тог сегмента улазимо растерећено у плејоф. А, тамо ћемо играти максимално озбиљно.

Претходни текстНови уговор Звезде и Цептера
Следећи текстЗвезда и Морнар један меч играли за рубрику „Веровали или не“