Мачва – Црвена звезда 0:0 (5:4, пенали)

133

Фудбалери Црвене звезде елиминисани су из Купа Србије, и то у четвртфиналу након извођења једанаестераца.

У првој од две узастопне утакмице које ће Црвена звезда одиграти у Шапцу против Мачве, виђени су велика борба и ангажованост свих актера утакмице. Видело се од првог минута да је домаћин веома инспирисан и жељан да начини изненађење и пласира се у полуфинале најмасовнијег српског такмичења, док је са друге стране Црвена звезда желела да настави поход ка пехару који није освојила још од 2012. године. Дебитант на овој утакмици у нашим редовима био је леви бек Стефан Хајдин, а место у стартној постави пронашао је и Лука Илић.

У првом делу игре настављен је неугодни тренд у којем се Звезда налази већ неко време; црвено-бели нису успели да створе много прилика, а готово ниједну стопостотну. Поново је најопаснији био Александар Пешић. Звездин нападач у првој ситуацији након што му је Ле Талек главом асистирао није успео боље да захвати лопту, а при крају првог дела игре Пешић је искористио додавање Хајдина да се веома вешто окрене око своје осе и дође у ситуацију да шутира. Нажалост, голман Пулетић је рефлексно ногом успео да скрене лопту у корнер, али треба рећи и да је шут био упућен искоса са леве стране и да Пешић и није могао много опасније да запрети из те позиције.

Уз још неколико покушаја са дистанце који углавном нису били прецизни, као и покушај Бабића главом који такође није ишао у оквир гола, било је то све од Црвене звезде. На другој страни, Мачва је била готово безопасна, премда треба издвојити ситуацију из 34. минута када је домаћин био најближе голу. Био је то контранапад Шапчана, Борјан је морао да истрчи како би интервенисао; лопта се одбила до Обровца који је са готово пола терена шутирао на празан гол. Међутим, истакао се Ле Талек који је пратио игру и спретно главом реаговао на самој гол линији и спречио промену резултата.

У наставку утакмице повредио се капитен Филип Стојковић. Ухватио се за задњу ложу, и додатно забрнуо како тренера, тако и све навијаче Црвене звезде. Уместо њега заиграо је Марко Гобељић, а недуго потом шансу је добио и Ненад Милијаш. Мачва је запретила преко Матића којем је Борјан успео да одбрани веома опасан ударац, а на другој страни велику прилику пропустио је Немања Милић. Чини се да је лопта прешла преко ноге Милићу који је снажно шутирао са 12 метара, непрецизно.

Утакмица се ближила крају, све више нервозе, прекршаја, али и очекиваног одуговлачења утицало је на динамику утакмице. Последњи адут Милојевића био је Немања Радоњић који је успео да стави на муке голмана Пулетића, што ударцима на гол што опасним центаршутевима. Стопостотних прилика више није било, и након 90 минута игре једанаестерци су одлучивали o пласману у полуфинале.

У прве четири серије сви фудбалери били су прецизни. Бабић, Пешић, Крстичић и Милијаш били су прецизни за наш тим, а онда је петој серији Немања Радоњић пребацио гол. То је искористио Пејовић који је петим голом донео Мачви велико славље и пласман у полуфинале.

Црвена звезда ће имати прилику да се реваншира Шапчанима већ за четири дана у првенству Србије.

Мачва – Црвена звезда 0:0 (5:4, пенали)

Стадион: Градски стадион у Шапцу. Гледалаца: 9,000. Судија: Дејан Сантрач.

Мачва: Пулетић, Пејовић, Тошић, Јовановић, Ристивојевић, Ивић, Обровац, Адамовић, Јеремић, Матић, Гаврић.
Резерве: Филиповић, Јевтић, Божић, Милинковић,Гемовић, Владисављевић, Марковић.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Ле Талек, Бабић, Хајдин, Јовичић, Крстичић, Л. Илић, Срнић, Милић, Пешић.
Резерве: Супић, Фримпонг, Гобељић, Родић, Милијаш, Аџић, Радоњић.

Претходни текстБранко Лазић: Борбом и уз навијаче до победе
Следећи текстМилојевић: Морамо даље