Звезда је на Ф4 WABA лиге!

88

Кошаркашице Црвене звезде пласирале су се на Ф4 WABA лиге! Звезда је у хали у Железнику 11. пут узастопно савладала Партизан 78-61 (16-14, 21-14, 16-23, 25-10) и потврдила 4.место!

Црвена звезда је имала „кредит“ у износу од 17 поена пре почетка меча, али управо са том разликом је 11. пут узастопно савладала „вечитог ривала“. Тренер Драган Вуковић није могао да рачуна на Јелену Јовановић и Мину Ђорђевић.

Велика борба од самог почетка. Црвена звезда је стигла до предности преко најискуснијих Марије Прље и Биљане Стјепановић серијом 7-0, и није испуштала предност. Прља и Стјепановић су постигле првих 11 поена, до тројке Невене Наумчев, и направиле основу за предност након 10 минута игре, 16-14.

Средином друге четвртине Звезда долази први пут до двоцифрене предности након серије 6-0 (27-16), црно-беле успевају преко Клаусен и Видовић да се приближе на 4 поена минуса (32-28), али налете гошћи одбијају Прља и Наумчев, Маријана Зукановић поентира за 37-28, резултат којим се отишло на полувреме.

Трећа четвртина припада црно-белима, мотивисани ривал је показао огромну жељу и успео да се врати у меч. Четири погођене тројке су смањиле предност освајача дупле круне на минус од четири поена, Звезда је одговорила поенима Бојовић и Александре Катанић, да би новом серијом од пет везаних поена приближиле на само кош заостатка пред последњих 10 минута, 53-51.

Али када је било најпотребније, Звезда је одиграла најбоље. Као и до сада, на значајним утакмицама, одговорност је преузела Марија Прља, и као и до сада, утакмица је потпуно била у њеним рукама. Звездин плејмејкер је био изузетно шутерски расположен, а у последњем кварталу је убацила 15 од 29 поена. Прља је тројком отворила последњу четвртину, а затим је у серијама постизала поене и поново довела црвено-беле на двоцифрену разлику (69-58), и привела утакмицу у мирну луку. На крају, Звезда је убедљиво славила и 11. узастопни пут против црно-белих и обезбедила пласман на финални турнир Регионалне лиге.

Фантастична увертира пред финални турнир Купа Милана Циге Васојевића овог викенда у Бањи Ковиљачи. Пре Купа Звезда већ сутра у Врбасу игра утакмицу последњег кола Женске кошаркашке лиге Србије против Врбас Меделе.

Марија Прља – 29 поена, 8 скокова, 6 асистенција! Невена Наумчев 15 поена, Биљана Стјепановић 13.

ККЖ Црвена звезда: И.Катанић, Стјепановић 13 (5ск 3ас), Тешић, Прља 29 (8ск 6ас 3укл), Богићевић 4 (4ск 5ас), Зукановић 2 (5ск 2ас), А.Катанић 6 (8ск 2ас 2укл), Ђокић, Наумчев 15 (6ск 2укл), Бојовић 9 (6ск), Чубра, Ђорђевић.

Претходни текстЗвезда поразом започела полуфиналну серију
Следећи текстБранко Лазић: Борбом и уз навијаче до победе