Црвена звезда шампион Србије!

189

Хокејаши Црвене звезде освојили су титулу шампиона Србије пошто су и у реванш мечу финала плеј-офа савладали Војводину, у Новом Саду са 1:7(1:2, 0:2, 0:3).

После тријумфа у првој утакмици финалне серије плеј-офа резултатом 6:2, београдски црвено-бели су и у реваншу у Новом Саду савладали Војводину са 7:1 и заслужено стигли до титуле првака после 13 година.

Звездини оклопници су оправдали улогу фаворита, ове сезоне у првенству забележили су све победе и заслужено су дошли шампионског пехара.

Већ после три минута Звезда је повела, а стрелац је био Сабадош. Да би у финалној серији могло да буде више узбуђења најавио је Лаптев изједначујућим голом у деветом минуту. Међутим, до краја прве трећине Звезда је поново стекла предност голом Даниела.

Београдски црвено-бели су до краја утакмице још пет пута затресли мрежу ривала и стигли до убедљивог тријумфа.

По два гола за Црвену звезду постигли су Давид Сефич и Михал Клука, док су се по једном у листу стрелаца уписали Сабадош, Даниел и Бркушанин.

Црвено-бели су освојили 6. титулу првака државе у историји клуба, прву после 13 година.

Војводина – Црвена звезда 1:7 (1:2, 0:2, 0:3)

Војводина: Белић, Гудбоут, Дергачев, Јерковић, Бабић, Акимов, Лаптев, Тумбас, Мирковић, Радосављевић, Ценгери, Кохолов, Милићевић, Томашевић, Екмечић, Милојковић, Дроздик.

Црвена звезда: Ранковић, Митић, Подунавац, Новаковић, Ђумић, Шефић, Клука, Сабадош, Костев, Бркушанин, Бјелогрлић, Керезовић, Анић, Пајевић, Бучкин, Даниел, Вучуревић, Марковић, Звицк, Вукићевић, Новаковић, Гачић.

Претходни текст107 поена Црвене звезде у последњем колу АБА лиге
Следећи текстСигуран старт на почетку сезоне