107 поена Црвене звезде у последњем колу АБА лиге

61

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су у последњем колу лигашког дела регионалног такмичења Цибону резултатом 107:69 и на тај начин забележили 19. победу у АБА лиги.

Кошаркаши Црвене звезде тријумфално су окончали лигашки део АБА лиге, победом над Цибоном у последњем колу регионалног такмичења. У дворани ’’Александар Николић’’ виђена је доминација црвено-белих током готово свих 40 минута игре.

Озбиљним приступом и очигледно веома мотивисани, изабраници Душана Алимпијевића су одиграли изузетно агресивно у одбрани, а када су шутерске справе подешене разлика је само расла. Најбољи појединци у победи резултатом 107:69 били су Дилан Енис који је убацио 21 поен уз непогрешив шут за три поена (седам од седам), Огњен Добрић са 18 кошева и Матиас Лесор који је поред 16 поена уписао и седам скокова.

Црвено-бели су ушли у утакмицу изузетно мотивисано што је резултирало огромном енергијом у одбрани. Екипа Цибоне тешко је проналазила пут до коша, а шутерске справе изабраника Душана Алимпијевића биле су све боље нашпановане како је меч одмицао па је и разлика константно расла.

Наиме, у завршници прве деонице и почетком друге Звезда је направила серију 7:0 и након тројке Дилана Ениса дошла до највећег вођства у дотадашњем току утакмице – 27:14.

Канађанин са српским пасошем је био у изузетном шутерском ритму и након мање од четири минута на паркету уписао је четврту тројку из исто толико покушаја па је резултат гласио 40:21.

Ипак, мотивисани ривал је показао огромну жељу да се врати у меч и успео је уз помоћ одличног шута за три поена да направи серију 12:2 којом је пришао на девет поена заостатка – 42:33. Налет ривала одбили су Тејлор Рочести и Милко Бјелица па је Звезда са 12 поена предности отишла на велики одмор (48:36).

Енергија са почетка меча поново се појавила и на почетку треће деонице. Црвена звезда је ушла у серију погодака из различитих позиција, а након тројке Бранка Лазића разлика је поново дошла до плус 22 (65:43). Звезда није стајала, изузетна одбрана и брзи контранапади повећавали су разлику која је након слободних бацања Огњена Добрића износила чак 27 поена (72:45).

Утакмица је у наставку потпуно била у рукама изабраника тренера Алимпијевића. Звезда је ушла у изузетан шутерски ритам и на основу њега чувала убедљиво вођство. Публика је имала прилику да ужива у лепршавој игри црвено-белих који већ у четвртак настављају такмичење у Евролиги. У госте Црвеној звезди долази екипа Валенсије.

Црвена звезда мтс – Цибона 107:69 (24:14, 24:22, 34:17, 25:16)

Црвена звезда мтс: Кешељ, Давидовац 5, Лазић 6, Антић, Добрић 18, Фелдин 12 (5ас), Јанковић 5, Рочести 8, Омић 6, Лесор 16 (7ск), Енис 21 (5ас, 7/7 за 3), Бјелица 10.

Душан Алимпијевић:
Пре свега желим да се захвалим људима који су дошли у дворану вечерас. Лепо је видети да имамо подршку без обзира што је радни дан. У оваквим моментима нам много значи подршка. У ова пасја времена, много је тешко стати на ову страну и када се лаж понавља по стотину пута не би ли постала истина. Пробаћемо да енергијом и приступом задобијемо поверење од стране навијача јер у недељу почиње плејоф АБА лиге који је за нас најважнији у сезони. Утакмицама је у неким сегментима била доста добра, свидела ми се реакција коју тим показује у оваквим ситуацијама.

Дилан Енис:
Сјајна утакмица за нас, играли смо веома добру утакмицу и одлично реаговали на пораз од Барселоне. Све почиње са добром одбраном и ако се лопта добро креће у нападу увек ће неко погађати као што сам ја вечерас.

Претходни текстФИФА сертификат за нове терене!
Следећи текстЦрвена звезда шампион Србије!