Црвена звезда – Вождовац 2:1 (0:0)

103

Фудбалери Црвене звезде су на најлепши начин обележили предстојећи 73. рођендан клуба и славили голом у последњим тренуцима утакмице против неугодног Вождовца.

У предвечерје 73. рођендана фудбалери Црвене звезде подарили су својим навијачима нову победу. На тај начин изабраници Владана Милојевића увећали су бодовну предност над најближим пратиоцима на 14 бодова. Шеф стручног штаба црвено-белих одлучио је да утакмицу почне са играчима који су изнели највећи терет европских двобоја. Ван стартних једанаест остали су Савић и Јовичић, па је тако централни бековски пар чинио двојац Ле Талек и Бабић.

Гости, предвођени тренером Милошем Веселиновићем, одлучили су се за јак дефанзивни блок, и ретки су били тренуци у првих 45 минута када се на половини најтрофејнијег српског клуба могао видети неко од гостујућих фудбалера.

Насупрот њима, тим из Љутице Богдана стрплјиво је плео мрежу око гола Чупића, међутим у првом полувремену није било виђено много шанси. Углавном су покушавали Радоњић и Пешић. Први је имао два покушаја ударцем ногом, док је најбољи стрелац националне лиге, гол „змајева“ угрожавао главом. Очигледно је да је млади стручњак на клупи Вождовца добро проучио игру Црвене звезде. Спољни играчи, Стојковић и Родић били су добро маркирани далеко од противничког гола, Самим тим изостала је сарадња са крилним нападачима, Срнићем и Радоњићем, који је био под посебном присмотром.

Ретко се дешавало ове сезоне да противник успе да одоли нападима црвено-белих у првом полувремену. Ипак, у наставку чекало се непун минут на вођство „слављеника“. Пешић је примио лопту у казненом простору гостију, штиклом упослио Родића који постиже свој трећи узастопни гол и доводи свој тим у вођство. У наредних 15-ак минута Црвена звезда је приказала најбољи фудбал на данашњем мечу. Недостајало је концентрације али и среће да се дефинитивно, постизањем другог поготка реши победник. На кратко у 73. минуту дешавања на терену, услед спектакуларног ватромета потиснули су навијачи на северној трибини.

У самом финишу гости су кренули отреситије ка голу Борјана што им се исплатило у 88. минуту када је Павловић после гужве после корнера савладао Борјана за изјаднечење. Ипак, да не буде покварено рођенданско славље побринуо се Ненад Крстичић у 90. минуту. На идеалан центаршут Стојковића, поставио је главу и савладао Чупића.

Наредни меч Црвена звезда игра у среду, против Војводине у Новом Саду.

Црвена звезда – Вождовац 2:1 (0:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 10,300. Судија: Новак Симовић. Стрелци: Родић у 46′, Крситчић у 90′ за Црвену звезду, а Павловић у 88′ за Вождовац,

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Ле Талек, Бабић, Родић, Доналд, Крстичић, Срнић, Радоњић, Бен, Пешић.
Резерве: Супић, Савић, Гобељић, Рачић, Л. Илић, Аџић, Јовељић.

Вождовац: Чупић, Гајић, Ступаревић, Булатовић, Михајлов, Јешић, Павловић, Срећковић, Гаврић, Дуроњић, Ћирковић.
Резерве: Кнежевић, Златковић, Станковић, Милутиновић, Павићевић, Павловски, Стојановић.

Претходни текстПораз црвено-белих у финалу Купа Србије
Следећи текстКрстичић: Гол за породицу