Црвена звезда боља од Уникахе

84

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су десету победу у евролигашкој сезони. Црвено-бели били су бољи од екипе из Малаге резултатом 80:76 (24:24, 16:13, 22:15, 18:24).

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су десету евролигашку победу у сезони. У госте црвено-белима дошла је Уникаха из Малаге, спремна и одлучна да се прикључи борби за Топ 8. Међутим, изабраници Душана Алимпијевића имали су другачије планове и упркос неизвесној завршници изашли као бољи, а што не рећи и храбрији из окршаја са Шпанцима.

На крају, Црвена звезда је славила резултатом 80:76 Захваљујући одличној одбрани у завршници и мирној руци са линије пенала Тејлора Рочестија и Дејана Давидовца.

Почетак утакмице обележила је игра у серијама. Прво су црвено-бели повели 5:0, а онда Уникаха узвратила серијом 6:0. Звезда је поново одговорила једнако добро и након тројке Бранка Лазића повела 11:6. Међутим, гости су поново преузели вођство новом серијом – 11:13.

Важне тројке Џејмса Фелдина држале су црвено-беле у резултатском егалу, а у наставку се играло кош за кош. Егал је задржан до краја прве деонице па је резултат био 24:24.

Друга деоница је донела знатно другачију игру и знатно агресивније одбране. После пет минута игре резултат је био 6:6 у другом периоду и играло се у потпуности кош за кош. Ипак, тројка Рочестија покренула је серију изабраника Душана Алимпијевића. Након поготка плејмејкера, уследило је снажно закуцавање капитена, а онда је Рочести поново погодио из транзиције и Звезда је минус од два поена претворила у вођство 37:32.

Предност је задржана и до полувремена па је Звезда отишла на одмор при вођству 40:37.

Звезда је силовито започела друго полувреме и захваљујући доброј одбрани, као и одличној егзекуцији Дејана Давидовца и Тејлора Рочестија на другој страни, црвено-бели су серијом 7:0 стекли прву двоцифрену предност на утакмици – 47:37.

Ривал је одговорио, али црвено-бели нису губили главу. Сјајна рола искусног Милка Бјелице одбила је налет ривала и Звезду држала на резултатском одстојању. Поени Дилана Ениса уз звук сирене вратили су његовој екипи двоцифрено вођство пре почетка последњег квартала – 62:52.

Црвено-бели су испали из нападачког ритма у последњој деоници. Осим тројке Милка Бјелице, нису успели да дођу до поена готово пет минута и то је снажна Уникаха искористила и пришла на три поена заостатка (65:62).

Претила је Уникаха, али је капитен Лазић имао другачије планове и тројком је одбио још један налет гостију (72:66). Добра одбрана изабраника тренера Алимпијевића трасирала је пут за поене Милка Бјелице 50 секунди пре краја који су донели Звезди плус од шест поена. Међутим, пенал завршница није изостала, а мирну руку задржао је Тејлор Рочести и са два погођена слободна бацања обезбедио Звезди десету евролигашку победу.

Душан Алимпијевић:
Вратили смо самопоуздање у овој утакмици јер смо погодили 10 тројки. Није било лако јер смо иза себе оставили јако тежак период и зато је ова победа важнија. Честитам својим играчима на заиста фајтерској утакмици, на једном добром приступу, доброј концентрацији током 40 минута. Врло сам задовољан овом победом и свим сегментима, осим са једним. То је офанзивни скок њихов. Говорили смо о томе да је то екипа која је друга скакачка екипа по офанзивном скоку, одмах иза нас. Имам утисак да су много лаганих поена давали из офанзивног скока. А имам осећај да смо имали много добрих одбрана, а они из оф скока лаких.

Феноменална енергија, тимска победа и ова са скоро 20 асистенција. Направљен је велики помак да смо ми натерали Уникаху на велики број изгубљених лопти, нарочито у првом полувремену. То смо успели добром, агресивном одбраном и тако смо помогли нама. Такав податак је још већи када се зна да нам је недостајао један од најбољих дефанзивних играча Дангубић.

Претходни текстЦрвена звезда прославила 73. рођендан!
Следећи текстПријатељи из Руског дома честитали звездашима рођендан