Спартак – Црвена звезда 1:2 (1:2)

97

Фудбалери Црвене звезде су из Суботице донели три бода! Захваљујући головима Милана Родића, Звезда је успела да преокрене и савлада Спартак.

На изузетно тешком и залеђеном терену фудбалери Црвене звезде и Спартака пружили су прилично узбудљиву и динамичну игру окупљеним гледаоцима који су и по минусу дошли да уживају у дуелу две екипе из самог врха табеле Суперлиге.

Прву и свакако најбољу прилику у првом делу игре пропустио је Александар Пешић на самом почетку утакмице. Играо се 4. минут утакмице када је управо Пешић оборен са леђа у казненом простору домаћина, и добио прилику да Звезди донесе рану предност. Међутим, Пешић је погодио пречку!

Није играче Црвене звезде пореметила ова пропуштена прилика, наставили су да нападају и да се о готово свему питају на терену, али није из те игре створено много прилика за гол. Претио је Милијаш из слободног ударца, претио је Срнић главом, али голман Остојић је био на висни задатка.

Одличну прилику је у 33. минуту пропустио Алексаднар Пешић када је испред себе имао само голмана Остојића, али је чувар мреже поново изашао као победник; претходно је Крстичић одлично асистирао ка нашем нападачу.

Звезда је промашивала, као и у два меча против ЦСКА из Москве, а Спартак је своју прву прилику искористио. Играо се 39. минут, био је то леп напада домаћина по нашој левој страни, повратна лопта на петерац и одлична реакција Ђуричина који је успео да савлада Борјана и постигне свој први гол за Спартак.

Као да је било потребно да прими гол како би Црена звезда затресла мрежу. Само три минута касније, Црвена звезда је успела да постигне гол! Ненад Милијаш је извео слободан ударац са десне стране, гађао је оштро другу стативу а тамо су била двојица наших фудбалера. Милан Родић је главом без већих проблема погодио мрежу, важан моменат када је ток утакмице у питању! Чекао се одлазак на одмор, Звезда је нападала, стигла до казненог простора, а након неколико ваздушних дуела лопта је стигла поново до Милана Родића који је шутирао са 14 метара и погодио! Два гола Родића за три минута!

Црвена звезда је силотиво отворила друго полувреме. Звезда је створила неколико одличних прилика, али поново црвено-бели нису успевали да пронађу пут лопти у мрежу. Бележимо непрецизну асистенцију Пешића ка добро позиционираном Срнићу, шансу Милића након које је лопта избачена са гол линије, као и шансу Срнића када лопта није желела да уђе у гол. И Милијаш је „тукао“ са ивице казненог простора, али за мало изнад пречке. Као да су ови промашаји деконцентрисали наше фудбалере, јер Спартак је узвратио створио две веома добре прилике. У обема је главни актер био Немања Николић, нападач Спартака који није успео да погоди оквир гола из изгледних ситуација.

Ово су биле и најбоље прилике у другом делу игре. Тренер Милојевић је у наставку шансу пружио Рачићу, Бену и Аџићу, а Звезда је утакмицу мирно привела крају, уз још неколико не толико опасних напада по гол Спартака. На крају, освојеан су важна три бода на тешком гостовању, по тешком терену.

Спартак – Црвена звезда 1:2 (1:2)

Стадион: „Градски“ у Суботици. Гледалаца: 2.500. Судија: Данило Грујић. Стрелци: Ђуричин у 39′ за Спартак, Родић у 42′ и 45′ за Црвену звезду.

Спартак: Остојић, Јочић, Керкез, Текијашки, Николић, Главчић, Вукчевић, Ђуричин, Чечарић, Стојковић, Диенг.
Резерве: Јовић, Лучић, Матијевић, Дунђерски, Медина, Ћаласан, Петров.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Савић, Бабић, Родић, Јовичић, Милијаш, Крстичић, Срнић, Милић, Пешић.
Резерве: Супић, Фримпонг, Хајдин, Рачић, Л. Илић, Аџић, Бен.

Претходни текстУбедљиво против Студента до 19-0
Следећи текстЦрвено-белим веслачима највише златних медаља