Милица Николић бронзана на Гран Слему у Дизелдорфу

83

Милица Николић најбоља српска џудисткиња и чланица Црвене звезде бронзом на Гран Слему у Дизелдорфу на најбољи начин почела је нову такмичарску сезону. Николићева која је и петопласирана на светској ранг листи опет нас је обрадовала вредним одличјем на путу за Токио 2020!

Хвала свима на честиткама – рекла је Милица Николић за сајт Џудо клуба Црвена звезда, а потом је додала:

Задовољна сам јер сам освојила ову медаљу после припремног периода, али и повреде коју сам задобила у децембру.

После првог меча у коме је била слободна Милица је у другом ипоном савладала Казахстанку Ајгерим Торегожину. Мексиканка Една Кариљо у дуелу који је водио у полуфинале је била боља од српске шампионке. Ипак, у репасажу Николићева није дозволила изненађење. Савладала је Холанђанку Амбер Херсјес, а затим и Монголку Герелма Ерденецогт и освојила бронзано одличје, али и вредне бодове за светску ранг листу.

Пуно нам је значила ова медаља за старт сезоне, али мислим да ово није било моје најбоље издање. Већ за две недеље ме очекује такмичење у Мароку са кога сам уверена да могу да донесем и неку сјајнију медаљу – истакла је Милица Николић.

Андрија Ђуришић тренер Милице Николић није крио задовољство оствареним резултатом у Дизелдорфу.

Веома сам задовољан имајући у виду да је ово прво такмичење. Наравно да смо задовољни медаљом са Гран слема јер је то сасвим сигурно одличан знак да смо на правом путу. Ипак, види се да још увек има доста места за напредак што је такође добро.

Милицу Николић ове године очекује и Европско првенство и то у Тел Авиву где се пре две године попела на трон и то други пут у низу када су у питању млађи сениори. Од Николићеве, која је међу првих пет кад је у питању конкуренција до 48 килограма се с правом очекује резултат вредан сваке пажње. Уједно наставак врхунских достигнућа се очекује и од Немање Мајдова актуелног светског шампиона. Мајдов је због повреде паузирао и зато је тренутно на седмој позицији светске ранг листе. Звездин шампионски тим се враћа на међународну спортску сцену још јачи и спремнији за нове победе.

Претходни текстЦрвена звезда – Мокра Гора 33:28 (16:15)
Следећи текстЗвездине даме савладале и Војводину