Косановић: Европски ниво преносимо у нашу лигу

85

У двомечу шеснаестине финала Лиге Европе између Црвене звезде и ЦСКА видело се да су две екипе готово изједначене на терену. Тачни параметри најбоље осликавају изједначеност тимова у утакмицама, а уједно представљају подстрек за наше фудбалере да и у домаћем првенству задрже исти квалитет игре.

На терену се у дуелима показала равноправност ЦСКА и наше екипе у игри јер смо и ми и они имали по 175 дуела. У другом полувремену смо имали чак 61 посто добијених дуела, били смо агресивнији, више смо ризиковали и управо зато смо и направили изгледне прилике за гол. У том сегмент смо парирали руској екипи, која је иначе позната по дуел игри, сама њихова формација са три цетархалфа то и показује. Такође, подаци из Москве нам говоре да је посед лопте на крају меча био 51% према 49% на страни руске екипе. У првом полувремену разлика је била у корист нашег ривала, 55% према 45%, док смо у наставку преокренули посед у своју корист – рекао је помоћник шефа стручног штаба Милан Косановић.

У сусрету са евроспким екипама уочиле су се ствари које треба исправити у Суперлиги Србије.

Руски играчи се много чешће и лакше одлучују на ударац, него наши и то је главна бољка домаћег фудбала. Наши фудбалери често када се нађу у зони шута разводне напад тако што шаљу лопту на страну. Тај сегмент може да буде пресудан, јер се показало на утакмици са московском екипом да је управо један ударац решио утакмицу. Мислим да смо могли више пута да шутнемо на гол, а све то иде од неких навика које стичемо кроз играње СУперлиге и које би требало да исправимо у наредном периоду.

Наш стручни штаб ће кроз наредне мечеве који очекују екипу Црвене звезде додатно унапредити игру како би на крајусезоне славили дуплу круну, а потом и наставили са добрим партијама у Европи.

У првој утакмици у Београду били смо готово изједначени по броју претрчаних километара. Наши играчи претрчали су 115 километара, а противнички 400 метара више. Ипак, ми смо били много бољи у спринту у зонама које су најбитније за игру. Наш највећи недостатак је управо то што немамо искуство играња оваквих утакмица па дозволимо себи да нам опадне концентрација у последњим тренуцима полувремена. Порадићемо на томе да агресивно приводимо крају сваку утакмицу, јер ће на то бити потребно већ на лето када будемо играли квалификације за Лигу шампиона. То све иде из континуитета учешћа у европским такмичењима, јер у домаћем првенству чак и мали пад концентрације може да прође некажњено, али у Европи не – закључио је Косановић.

Претходни текстЦрвено-бели у новом финалу АНГТ!
Следећи текстЗвездини оклопници савладали Славију