Црвено-бели у новом финалу АНГТ!

87

Јуниори Црвене звезде мтс у осмом узастопном финалу квалификационог турнира Евролиге АНГТ који се овог викенда одржава у Железнику. У одлучујућој утакмици групе А, Звезда боља од ЕФЕС-а 87:70. У великом финалу црвено-бели играју против Партизана НИС у недељу од 20 часова.

Кошаркаши Црвене звезде мтс пласирали су се у велико финале јуниорског АНГТ турнира „Марко Ивковић“ пошто су у трећој и одлучујућој утакмици групе А, савладали турски Анадолу ЕФЕС са 87:70.

Овом победом, црвено-бели су са све три победе обезбедили могућност да у недељу у 20 часова, још једном обезбеде пласман на заврши турнир, који ће се у мају одржати у Београду у дворанама „Александар Николић“ и „Штарк Арена“.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде мтс били су Пауновић са 22, Радаковић са 15, и Живановић са 14 поена.

Од самог старта утакмице, црвено-бели су агресивном игром, наметнули свој ритам, нападачки, Зоран Пауновић је поново одлично „отворио“ утакмицу, док је најбољи играч ЕФЕС-а Мустафа Куртулдум, који је у петак увече убацио чак 42 поена екипи Спарса, потпуно био заустављен.

Већ након 10 минута игре, било је 25:17, а након првог полувремена великих 50:28 за црвено-беле.

У другом полувремену, тренер Звезде Бојан Ђерић указао је шансу целом саставу. Ипак, то се није одразило на резултат, јер су црвено-бели рутински одржавали предност и дошли до победе и пласмана у финале.

У великом финалу које се игра у недељу од 20 часова у „ФМП Арени“ црвено-бели се састају против екипе Партизана НИС, која је испоставило се, победу вредну финала обезбедила још у петак пошто је савладала вршњаке из екипе Мега Бемакс.

КК Црвена звезда мтс:

Исаиловић, Станковић 2, Јоваовић 3,Поповић 6, Манојловић 3, Лакић 8п+7ск+5ас, Васић 3+7ас, Пауновић 22+5ск,Радаковић 15 + 7ск,Томашевић 8, Ћојбашић 3, Живановић 14.

Претходни текстМилојевић: Сутра сви у Суботицу
Следећи текстКосановић: Европски ниво преносимо у нашу лигу