Милојевић: Велики европски искорак

51

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да је поносан на све оно што су фудбалери Црвене звезде урадили у Европи ове сезоне.

Морам да будем задовољан овом сезоном. Не можете као тренер да кажете чиме сте задовољни јер увек можете да поставите и веће циљеве. Мислим да смо добро одиграли у Европи, поносан сам на моје играче и на то што смо после толико година вратили Звезду у Европу. Звезда је велики клуб, бивши европски првак, и мислим да је ово био искорак и да ћемо се вратити међу европске великане. Звезда има и велику армију навијача, и ако се не варам, мислим да смо до ове утакмице имали најбољи просек гледаности у Лиги Европе, што показује да су се навијачи ужелели Звезде у Европи. Звезда је велика и због тога што смо у прошлости играли многој великих утакмица, и надам се да ћемо наредне године направити још већи корак — рекао је Милојевић који није желео да издвоји ниједну европску утакмицу.

За мене је свака наша утакмица јако битна и велика. Звезда је једини клуб који је кренуо од 1. кола квалификација. Почели смо 29. јуна, и ако се не варам против Флоријане је било +30, а завршили смо сад на -15 степени. Одиграли смо доста добрих утакмица, свака је имала неку своју важност и не бих ниједну издвајао.

Милојевић каже да услови јесу били тешки, али да они нису разлог испадања из Европе.

Истина је да нисмо навикли на овакве услове, али мислим да смо се прилагодили и било нам је како и противнику. Моји су играчи за мене моја деца. Шта год урадили, ја сам на њих поносан. Фудбалери су људи са емоцијама, и када их покажу, знате да им је стало. Наравно, свако другачије реагује, и мени када је тешко некада то не смем да покажем, морам да идемо даље. Желели смо да прођемо даље, али мораћемо да извучемо поуке. Једна једина грешка може скупо да кошта. Познато је да је велика разлика између нашег првенства и Лиге Европе, и искуство се стиче управо играњем оваквих утакмица. То исксутво ће нам у будућности бити замах за постизање још бољих резултата.

Звездин тренер негира да га је изненадила тактика Виктора Гончаренка, и види ЦСКА као озбиљног такмаца у наставку такмичења.

Знали смо да ће неиграњем Головина вероватно играти Игнашевич, а да ће Вернблум игати напред. Играо је он напред и претходне године док Муса није дошао. ЦСКА као и ми долази из припремног периода.Мислим да ЦСКА има своју препознатљиву игру и мислим да може да направи доста тога у даљем такмичењу. Имају много искусних играча који дуго играју заједно, а то је велико богатство за сваког тренера. Мислим да само Игњашевич има више утакмица за ЦСКА него сви моји играчи заједно. Када дођете међу 16 екипа, јасно вам је да све екипе могу да победе, да изненаде, и одлучиваће нијансе.

Милојевић не сматра да је грешка судије из 46. минута пресудила утакмицу.

Не бих да коментаришем тај детаљ. Судија је тако одлучио и то тако треба прихватити. Мислим да је то најмање важно у овом тренутку. То су ситнице. Фудбал је због тога интересантан и леп, краљ свих спортова. Некада се те ствари догоде на нашу штету, некада на штету противника и не бих даље у то улазио — рекао је Милојевић.

Претходни текстЗвезда све ближа повратку у виши ранг
Следећи текстСавић: Свима нам је жао