Пораз црвено-белих у финалу Купа Радивоја Кораћа

70

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да одбране трофеј у националном Купу. Бољи у финалу био је Партизан Нис резултатом 75:81 (9:25, 22:24, 24:16, 20:16)

Кошаркаши Црвене звезде мтс стали су на корак од циља и нису успели да одбране трофеј у Купу Радивоја Кораћа. Црвено-беле је скупо коштао лош почетак па и поред много уложене енергије и невероватне серије која их је примакла, нису успели да направе потпуни преокрет. На крају Партизан Нис је победио резултатом 75:81 (9:25, 22:24, 24:16, 20:16).

Слаб почетак, нападачки непрепознатљив, за изабранике Душана Алимпијевића ставио је велико бреме на плећа црвено-белих. Партизан Нис је у раној фази пове о двоцифреном разликом и већ на крају првог периода имао предност од 16 поена (9:25).

Друга четвртина још увек није увела у ритам Црвену звезду која је у једном тренутку отишла и на минус од 20 поена, а на полувремену је ’’вечити ривал’’ имао 18 поена предности (31:49). Велики одмор у потпуности је рестартовао црвено-беле.

Изабраници Душана Алимпијевића изашли су у трећој деоници на паркет са немерљиво више енергије. Дангубићева тројка, а потом и два снажна закуцавања Алена Омића и Милка Бјелице трасирали су пут црвено-белима до серије 16:3 која их је примакла на само пет поена заостатка половином треће деонице (47:52). Међутим, велика потрошња енергије кошатала је Звезду и Партизан је узвратио серијом 10:0.

Црвена звезда је готово испочетка морала да крене да топи предност ривала и поново у томе успела. Сјајну енергију донео је улазак Стефана Јанковића. На нешто више од три минута до краја снажно закуцавање Матијаса Лесора донело је Звезди прилазак на само минус од три поена (66:69).

Међутим, изабраници тренера Алимпијевића су поново стали на корак од потпуног преокрета па је Партизан на крају победио.

Црвена звезда мтс – Партизан Нис 75:81 (9:25, 22:24, 24:16, 20:16)

Црвена звезда мтс: Дангбић 14, Давидовац 2, Лазић 4, Антић 2, Добрић 7, Фелдин 7, Јанковић 6, Рочести 6, Омић 2, Лесор 4, Енис 10, Бјелица 14 (6ск)

Душан Алимпијевић:
Честитке Партизану на потпуно заслужено освојеном Купу. Били су бољи од прве до последње секунде. Са оваквим уводом нисмо заслужили да победимо, без обзира на боље друго полувреме које очито није било довољно. Читав овај турнир није био ни близу нашег нивоа који смо имали у АБА лиги и Евролиги.

Нисам задовољан како смо изгледали не у финалу, него на турниру. Покушавао сам у неколико наврата да објасним да је ова утакмица Партизану изузетно значаја и да ће ући са великом енергијом. Јасна је ствар, имали су Европу какву су имали и нису у плејофу АБА лиге и из тог разлога сам говорио да ће ући у меч са огромном енергијом што су и учинили.

Милко Бјелица:
Нисмо одиграли на нивоу на ком смо били до сада током ове сезоне. Нисмо током целе сезоне изгледали како смо желели. Честитам Партизану на заслуженој победи, а ми се окрећемо другим такмичењима.

Претходни текстЗекић освојио фјучерс у Шпанији
Следећи текстЗвезда чека своју шесту осмину финала