Звезда савладала Јединство и остала у трци за 3. место

112

Одбојкаши Црвене звезде остварили су тријумф у 17. колу БПШ Суперлиге Србије над екипом Јединства из Старе Пазове резултатом 3:1, по сетовима 27:29, 25:16, 25:15, 25:22.

Црвено-бели су задржали шансу да се на крају лигашког дела такмичења нађу на 3. месту на табели и тако дођу до што боље позиције пред плеј-оф.

Први сет је донео велика узбуђења. Звезда је на половини сета серијом од 4:1, а после аса Александра Гмитровића повела са 13:10. Након поена Данила Павловића за 16:12, тренер гостију је затражио тајм аут. Он је уродио плодом пошто су гости са три везана поена смањили на само поен заостатка. Црвено-бели су узвратили истом мером и вратили предност од четири поена (20:16). Међутим, Јединство је са четири поена у низу дошло до изједначења у завршници 22:22. Милутин Нејић је донео нашој екипи прву сет лопту коју нису искористили. Потом су и гости стигли до своје прве прилике да поведу, али је ни они нису искористили, па је Звезда дошла и до друге сет лопте. Имала је Звезда и трећу прилику да оконча први сет у своју корист, али ни њу није искористила. Гости долазе до своје друге прилике коју користе након аса Милутинова за вођство у сетовима – 27:29.

Црвено-бели су на почетку другог периода игре повели са 8:4, а било је и 11:7. Гости везују четири поена и изједначују резултат, а Звезда преко Немање Машуловића поентира за минималну предност на техничком тајм ауту. Звездин стратег је направио измене на позицији техничара и коректора и те измене су дале резултат. Серијом од осам поена екипа Драгана кобиљског долази до вођства од 22:13, а након нова два везана поена и до десет сет лопти. Трећу прилику су наши одбојкаши искористили да изједначе резултат у сетовима – 25:16.

Наставили су црвено-бели у истом ритму и у трећем сету. Након блока Данила Павловића повели су са 7:3. Смањили су гости убрзо, али је Звезда са четири везана поена, после блокова Николе Павловића и Николе Стоковића и ас сервиса Машуловића, отишла на технички тајм аут са пет поена ввишка (12:7). Постепено је наш тим повећавао своје вођство, па је након нове грешке Јединства било 18:11 за црвено-беле. Нејић је у завршници везао два поена и након грешке гостију Звезда је стигла до 10 сет лопти. Другу је искористио Стоковић за вођство наше екипе – 25:15.

Почетак четвртог сета припао је црвено-белима који су након ас сервиса Лазара Додића повели са 4:1, а након серије од три поена и са 10:5. Гости су везали четири поена за 13:12, а након нове серије од три поена су и преокренули резултат у своју корист 14:15. Екипе су се смењивале у вођству све до поена Александра Андоновића који је повисио Звездину предност на 20:18. Андоновић је потом везао још два поена за 23:19, а онда је Додић донео четири меч лопте нашој екипи. Звезда је трећу прилику искористила за важан тријумф против Јединства – 25:22.

Најефикаснији у тиму Црвене звезде били су Милутин Нејић и Лазар Додић са по 15 освојених поена. Пратили су их Александар Гмитровић и Немања Машуловић са по 11 поена.

У последњем колу БПШ Суперлиге Србије одбојкаши Црвене звезде гостују у Крагујевцу екипи Радничког.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈЕДИНСТВО (СП) 3:1 (27:29, 25:16, 25:15, 25:22)

Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 150. Судије: Бранислав Јованчић и Владимир Стојанац. Трајање меча: 96 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Тадић, Стоковић 2, Гмитровић 11, Машуловић 11, Петровић, Нејић 15, Додић 15, Н. Павловић 6, Андоновић 3, Д. Павловић 9. Није играо: Јовановић. Тренер: Драган Кобиљски.

ЈЕДИНСТВО (СП): Младеновић, Милић 6, Пешут 12, Радишић 3, Мајсторовић (либеро), Милутинов 16, Бојичић 4, Шкрбић 1, Мићић 11, Паравиња 1, Рољић 11. Није играо: Радивојевић. Тренер: Жељко Вукелић.

Претходни текстЦрвена звезда – ЦСКА, шансе (видео)
Следећи текстЦрвено-беле убедљиве у „вечитом дербију“