Мркела: Развој омладинаца приоритет

46

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела је поводом преласка седморице Звездиних омладинаца у Графичар изјавио како верује да ће ти играчи врло брзо показати да могу да конкуришу и за први тим Црвене звезде.

Захваљујући сарадњи Црвене звезде и Графичара, Звездини млади фудбалери сада имају праву средину у којој могу да стасавају уз старије и физички јаче фудбалере.

Потписивањем сарадње са Графичаром омогућено је да играчи од којих се очекује да врло брзо буду конкурентни за први тим буду пребачени из омладинског погона у Графичар. Веома је важно да се они кроз утакмице правилно развију и што пре заиграју и за први тим — рекао је Мркела.

Александар Станковић, Алекса Терзић, Вељко Николић, Немања Стојић, Слађан Ракић, Југ Станојев и Стефан Цветковић су из омладинске екипе прослеђени у Графичар. Тиме су и Звездини омладинци значајно ослабљени, и могу да се очекују и одређене осцилације.

Пребацивањем чак седморице играча у Графичар ослабљен је омладински тим, али треба рећи да нама није приоритет освајање титуле у омладинској категорији. Наравно, покушаћемо да задржимо прво место. Али, свесно смо одлучили да радимо на сазревању играча, па се неће по сваку цену јурити титула — објаснио је Мркела.

Црвена звезда ће на пролеће обезбедити директне преносе мечева Графичара како би звездашка јавност могла на делу да види учинак чак седморице Звездиних фудбалера.

Претходни текстПродаја карата за Јавор
Следећи текстЦрвена звезда у полуфиналу КРК