Црвена звезда у полуфиналу КРК

70

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Борац из Чачка резултатом 85:79 (15:14, 21:16, 12:16, 23:25, 14:8) и пласирали се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа.

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Борац из Чачка у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа резултатом 85:79. Првопласирана екипа из друге АБА лиге ушла је веома мотивисано у меч и била у доброј ситуацији да изненади црвено-беле пошто су водили 68:60 на три минута пре краја.

Међутим, изабраници Душана Алимпијевића су тада показали велики карактер, али и квалитет. Упркос томе што у ’’Чаиру’’ нису показали карактеристичну игру, од тада су заиграли веома добро и показали шампионски карактер. Звезда је дошла до продужетка, чак и имала прилику за победу у регуларном делу, али је у продужетку дефинтивно преузела контролу над утакмицом и решила питање победника. Преломне поене постигао је Џејмс Фелдин који је уз Тејлора Рочестија био најефикаснији у редовима црвено-белих. Обојица су постигли по 15 поена.

Борац је ушао изузетно мотивисану у утакмицу са фаворизованим црвено-белима. Изабраници Душана Алимпијевића трагали су за нападачким ритмом, али су захваљујући доброј игри у одбрани чували вођство које у првом периоду није било веће од четири поена колика је била разлика након тројке Огњена Добрића

Црвено-бели су своје вођство чували одличном одбраном, а крајем првог периода почели су знатно боље да читају комбиновану одбрану Чачана. Дангубићева тројка, а потом Омићеви поени са линије пенала трасирали су пут Црвене звезде до прве двоцифрене предности на мечу – 36:26. Међутим, Борац је узвратио мини серијом 4:0 и након тројке Илије Ђоковића Чачани су пришли на минус од шест поена на полувремену – 36:30.

Борац је боље започео друго полувреме и серијом 9:3 изједначио резултат. Душан Алимпијевић је тада позвао на опрез своје играче који су поново приступили веома агресивно у одбрани што је донело серију 9:3 и након поена Милка Бјелице црвено-бели су поново стекли предност од шест поена – 48:42.

Међутим, Чачани се нису предавали. Неколико промашених отворених шутева црвено-белих и констатно одлична игра Борца донела је ривалу серију од 7:0 и прво вођство још од почетка утакмице – 48:49.

Силно мотивисани Борац је играо одличну утакмицу док црвено-бели нису били на препознатљивом нивоу. Ривал је захваљујући Илији Ђоковићу, односно његовим тројкама из тешке ситуације, стигао на чак осам поена разлике на мање од три минута до краја. Фелдинови поени са линије пенала, а затим и Рочестијева тројка примакли су Црвену звезду. Уследила је још једна добра одбрана, а онда и поени Лесора са линије слободних бацања па је Звезда на минут до краја пришла на пола коша заостатка – 67:68. Међутим, Тодоровић је узвратио тројком, али је Дангубић погодио са исте дистанце.

Дангубић је офанзивним скоком обезбедио црвено-белима изједначење – 71:71. То је био и коначан резултат након 40 минута утакмице.

У продужетку Звезда је заиграла знатно боље. Добра игра у дефанзиви и знатно боља решења у нападу донели су црвено-белима пет поена предности половином игре у продужетку – 78:73. Од тог тренутка црвено-бели су преузели контролу над утакмицом и мирно привели меч крају.

Црвена звезда мтс – Борац Чачак 85:79 (15:14, 21:16, 12:16, 23:25, 14:8)

Црвена звезда мтс: Кешељ 3, Дангубић 12, Давидовац 3, Лазић, Добрић 5, Фелдин 15, Рочести 15 (6ас), Омић 10, Лесор 11 (10ск), Енис, Јовановић, Бјелица 11 (6ск).

Претходни текстМркела: Развој омладинаца приоритет
Следећи текстСоња Петровић посетила Црвену звезду