Лесор кандидат Евролиге за „Звезду у успону“

57

Велико признање Евролиге за француског центра и Црвену звезду мтс – Матијас Лесор у најужем кругу кандидата за признање „Звезда у успону“. Поред Лесора, кандидати Џона Болден и бранилац трофеја Лука Дончић.

Центар Црвене звезде мтс Матијас Лесор налази се у најужем кругу кандидата за Евролигину „звезду у успону“!

Млади Француз рођен је на Мартинику 22. септембра 1995. године, а поред поред њега, кандидати за ову престижну награду су Лука Дончић из мадридског Реала и Џона Болден, кошаркаш Макабија.

Титулу брани играч Реала Лука Дончић. Награда „звезда у успону“ установљена је пре 10 година, а критеријум за избор су квалитет, игре које кандидат приказује и основни параметар – да играчи буду млађи од 22 године 1. јула пре него што сезона почне. Одлуку о победнику донеће 16 тренера Евролиге својим гласовима и гласаће за њих на крају плеј-офа.

Матиас Лесор је у Црвену звезду мтс стигао прошлог лета из Француске, као играч без евролигашког искуства али се у ових 22 кола наметнуо као изванредан скакач, посебно у фази напада, где предводи целу Евролигу са три ухваћене лопте по утакмици у нападу.

Матиас Лесор јетренутно седми скакач Евролиге (5,9 ухваћених лопти по утакмици) и 12. је у блокадама(једна по мечу).

Коначна одлука о добитнику награде биће саопштена на завршном турниру Евролиге у Београду, а Црвена звезда и млади француски центар који је са црвено-белима потписао трогодишњи уговор, су већ самим уласком у најужи избор добили велико признање.

Претходни текстСтојковић: Добар резултат пред реванш
Следећи текстСавић: Гол у гостима доноси превагу