Сви заједно до нових успеха!

56

ФК Црвена звезда је највећи фудбалски клуб на читавом Балкану. Генерације легендарних играча кроз 73 године градиле су њену величину. Рајко, Бора, Шеки, Џаја, Куле, Пижон, Шеле, Дејо, Панчев и сви други који су икада макар једном обукли наш дрес створили су оно што смо сада: један од највећих клубова у историји фудбала. Стела Роса, Краснаја звезда, Ред Стар, Естреља Роха, Ротер Штерн… сви знају за нас.

Сви знају и за наше навијаче. Делије су увек уз нас, и кад резултати не иду како желимо и када се освајају титуле и руше европски великани. Стадион Рајко Митић је видео на коленима многе велике клубове. Ношени хуком са трибина наше легенде су изгарале на терену и побеђивали смо Реал, Ливерпул, Бајерн, Арсенал…

Садашњи тренутак је такође историјски по много чему: након 10 година смо ушли у групну фазу европских купова а након 26 година играмо пролећни дуел у Европи. Зато морамо да учинимо све што је до нас да ни на који начин не оштетимо клуб који волимо.

УЕФА је УСЛОВНО УКИНУЛА КАЗНУ!!!

Играћемо пред пуним трибинама, играчи ће имати 12. играча поред себе. Сви се надамо да ћемо проћи и ову препреку. Али да бисмо и даље могли да будемо уз наше играче, у наставку ове сезоне или у првим мечевима следеће (а то је већ у јулу) морамо да се понашамо по стриктним правилима која су потпуно иста за све клубове у Европи. Навијајмо за наше, а поштујмо противника ма ко он био. Уздржимо се 90 минута од вређања било кога по расној, националној, верској или сексуалној припадности. Будимо поносни на то што јесмо, али без икаквих политичких парола, застава са ликовима особа које су осуђене у блиској или даљој прошлости, без икаквих чак и духовитих асоцијација или скандирања која би могла да доведу до тога да се ова условна казна активира и да наш клуб следећих неколико утакмица игра без публике или чак буде потпуно избачен из европских такмицења. Свако од нас на овом мечу креира судбину нашег клуба. Или сви заједно идемо тамо где нам је и место, међу великане фудбала или ће популарна Маракана бити празна а клуб бачен у дугове без наде за опоравак.

Сви смо ове сезоне гледали Арсенал, вратили дуг Келну и Спарти, изненадили пребогати Краснодар. Нико нас није надиграо и свуда смо пронели славу клуба и земље којој припадамо. Само заједно можемо много, све до звезда, јер ми и јесмо Црвена звезда !!!

Претходни текстБранко Лазић – 430 утакмица у дресу Црвене звезде
Следећи текстЦрвена звезда – ЦСКА Москва 0:0