Бранко Лазић за историју

715

Капитен КК Црвена звезда мтс Бранко Лазић исписао је нову страницу у богатој историји клуба са Малог Калемегдана. На утакмици против Задра, Лазић је по 430. пут истрчао на паркет у црвено-белом дресу.

Бескомпромисан борац, прави ратник на терену и од 12.02.2018. године нови рекордер КК Црвена звезда. Кроз историју дугу 72 године, црвено-бели дрес су поносно носили многи кошаркашки великани. Један од њих је Бранко Лазић који је уписао 430. наступ за вољени тим и постао рекордер клуба са Малог Калемегдана по броју наступа.

Дебитовао је сада већ давне 2011. године на утакмици против Хемофарма. Из године у годину својим односом према дресу представљао је пример тадашњим и будућим генерацијама Црвене звезде који су враћали клуб на место где и припада. На свакој утакмици давао је све од себе, јер другачије није знао и задужио све Звездаше који су његов бескомпромисни приступ знали да цене и неретко Лазића испраћали овацијама са трибина.

Другачије није било ни уочи утакмице са Задром. Поруке широм Европе од бивших саиграча и Лазиних пријатеља Маика Цирбеса, Владимира Штимца, Диона Томпсона… пуштене су на видео биму уз потезе Лазића које су обележили његових првих седам година у дресу Црвене звезде. Потом је председник клуба са Малог Калемегдана Небојша Човић уручио цвеће Звездином капитену, а уследили су и поклони навијача.

По ко зна који пут зачуло се у дворани ’’Александар Николић’’ добро познато скандирање ’’Бранко Лазић, Бранко Лазић…’’ које је пратило Лазино ’’дување’’ свећица у друштву супруге Наташе и ћерке Саре које су биле посебно изненађење и одевене у дрес са презименом Лазић и бројем 10. Честитка за првих 430 утакмица је додељена, а свака нова писаће нове рекорде и нову историју. Наш капитен – Бранко Лазић!

Претходни текстЈовичић: Звезда се пита
Следећи текстЦрвено-бели убедљиви против Задра