Тријумф Црвене звезде против Спартака (С)

78

Одбојкаши Црвене звезде остварили су тријумф против суботичког Спартака у 16. колу БПШ Суперлиге резултатом 3:1, по сетовима 29:27, 17:25, 25:23, 27:25 и на тај начин се укључили у борбу за 3. место.

Црвено-бели су на почетку меча повели сјајним сервисима Александра Гмитровића и након блока Немање Машуловића било је 7:4. Суботичани преокрећу резултат у своју корист 9:11, али Звезда серијом од 6:1 поново стиче предност од три поена. Спартак са четири поена у низу на сервис Јунгића поново преокреће, па је Кобиљски затражио тајм аут. Наши одбојкаши су одмах потом серијом од 5:1 поново дошли у вођство, али гости су имали спреман одговор. Црвено-бели нису успевали да пробију блок Спартака који је поново повео у самој завршници. Ипак, црвено-бели са два везана поена Гмитровића стижу први до сет лопте. Суботичани изједначавају, а потом блоком Ковачевића и сами долазе до сет лопте. Ново изједначење доноси Милутин Нејић, а онда Никола Павловић блоком доноси другу сет лопту. Звезда није искористила ни другу, а потом ни трећу сет лопту, али четврту јесте за 29:27.

Гости су након техничког тајм аута дошли до предности од два, а потом и до вођства од три поена 13:16. Ас сервисом Нејић смањује на поен заостатка (15:16). Пет узастопних поена Суботичана донела су им вођство од 16:22, а наши одбојкаши до краја сета су освојили још само један поен, па је Спартак стигао до изједначења – 17:25.

Црвена звезда је на половини сета на сервис Гмитровића успела да веже четири поена (два блока Машуловића) за 14:11. Међутим, после тајм аута Спартак је изједначио. Црвено-бели везују три поена и поново долазе до предности 18:15. Гости су изједначили на 20:20, па се ушло у неизвесну завршницу. Нејић доноси нашој екипи две сет лопте, а потом и користи другу за ново вођство Црвене звезде – 25:23.

Наши одбојкаши су силовито започели четврти период игре. Повели су са 4:0 и наговестили да би овај сет могли лако да реше у своју корист. Међутим, питали су се и одбојкаши Спартака који су постепено смањивали заостатак, да би изједначили на 9:9. Екипе су се смењивале у вођству, а на сервис Николе Петровића Звезда везује три поена и долази до предности од 18:16. Играо се поен за поен, наш тим је сачувао предност до самог краја и дошао до две везане сет лопте. Уследиле су три грешке наших одбојкаша и Спартак је ни крив ни дужан дошао до прилике да меч уведе у пети сет. Ипак, то нису дозволили црвено-бели. Прво је Никола Павловић изједначио, потом је из блока Лазар Додић донео трећу сет лопту, да би Данило Павловић донео тријумф нашој екипи – 27:25.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Александар Гмитровић са 23 поена. Пратили су га Немања Машуловић са 16, Данило Павловић са 14 и Милутин Нејић са 12 освојених поена.

Победом над конкурентом одбојкаши Црвене звезде су се примакли на само једну победу од Спартака који се налази на 3. месту на табели.

Наредног викенда на програму је 17. коло БПШ Суперлиге Србије када Црвена звезда дочекује Јединство из Старе Пазове.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК (С) 3:1 (29:27, 17:25, 25:23, 27:25)

Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 150. Судије: Станислава Симић и Невена Нешковић. Трајање меча: 121 минут.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Стоковић, Гмитровић 23, Машуловић 16, Петровић 2, Нејић 12, Јовановић 1, Додић 2, Н. Павловић 6, Андоновић, Д. Павловић 14. Није играо: Тадић. Тренер: Драган Кобиљски.

СПАРТАК: Миловић (либеро), Арсеноски 1, Јунгић 27, Веселиновић, Еремић 16, Ковачевић 13, Рајковић, Кецман 15, Тумбас 4. Нису играли: Пеић (либеро), Сеизовић, Синђелић. Тренер: Игор Закић.

Претходни текстПожурите по карте!
Следећи текстПораз Звезде у Обреновцу