Црвена звезда – Динамо Брест 2:0 (0:0)

122

У другој контролној утакмици одиграној у недељу у Анталији, Црвена звезда је головима Луке Аџића и Ел Фардуа Бена славила победу.

Од првог тренутка је било свима јасно да је Динамо Брест озбиљна екипа и да ћемо гледати једну квалитетну и занимљиву утакмицу. Није било много прекида, игра је била динамична и доста течна. Лопта је, додуше, често мењала „власника“, али углавном је била у поседу фудбалера Црвене звезде и углавном на половини Белоруса. Међутим, колико су опасни, фудбалери Динама су демонстрирали у неколико наврата када су развијали муњевите контранападе и на тај начин озбиљно претили голу Милана Борјана.

Звезда је, када се све сабере, била значајно ближа голу. У шестом минуту је и успела да га постигне, али је он поништен из не баш јасних разлога. Бен је тада одузео лопту и „саставио“ Боаћија са голом, али он није признат. Боаћи је нешто касније био у стопостотној прилици. Бен је још једном показао одличан осећај за асистенцију, али најбољи стрелац Звезде ове сезоне у свим такмичењима је лоше захватио лопту и шутирао преко гола из изгледне позиције. И Бен је имао своју прилику коју је пропустио; шутирао је у оквир гола, али недовољно снажно да би направио веће проблеме голману Динама. Покушавао је и Аџић, покушавао је и Канга са дистанце, али није било промене резултата.

Динамо је такође успео да постигне гол, али је поништен због, чини се, офсајда, мада је несумњиво и млади Страхиња Ераковић био фаулиран. Ераковић је након пола часа игре заменио Фримпонга који се пожалио на повреду, и на тај начин добио прилику да сат времена проведе на терену и окуша се против старијих, снажнијих и искуснијих нападача.

И други период Звезда је отворила добро, и због тога је била награђена. У 51. минуту након додавања Канге, Аџић се сјајно варком тела ослободио чувара и прецизно шутирао у даљи угао!

Иако су примили гол, фудбалери Динама су наставили да играју релативно дефанзивно и да своју прилику чекају из контранапада. Додуше, делимично их је и Црвена звезда приморала на такав однос према игри. Звезда је играла стрпљиво, контролисала је добро лопту и само на моменте дозвољавала противнику да је угрози. Стрпљење се исплатило у 70. минуту. Боаћи је лепо „послужио“ Хајдина на десној страни, наш бек прошао играча и центрирао по земљи у петерац, а Бен је добро пратио акцију и рутински спровео лопту у мрежу за 2:0.

Црвена звезда је смиреном игром контролисала резултат и привела утакмицу крају. Могао је Јовељић да се упише у стрелце након корнера, сјајно је реаговао наш млади нападач али је и голман Динама рефлексно одбранио. Звезда је утакмицу завршила са пет омладинаца, а квалитет Звездине игре ни на секунду није због тога испаштао. Врло је очигледно да су сви млади момци заслужили да се нађу у другој фази припрема, и да максимално користе прилику коју им тренер Милојевић указује.

Црвена звезда – Динамо Брест 2:0 (0:0)

Терен: Комплекс хотела „Риксос“. Судија:Динијев Рамил. Стрелци: Аџић у 51′, Бен у 70′,

Црвена звезда: Борјан, Хајдин, Фримпонг, Ле Талек, Родић, Јовичић, Крстичић, Канга, Аџић, Бен, Боаћи.
Играли су још: Ераковић, Л. Илић, Станковић, Јовељић, Николић.

Динамо Брест: Павличенко, Витус, Гаврилович, Лебедев, Веретило, Премудров, Легчилин, Некхајчик, Савитски, Милиевски, Нивалдо.

Претходни текстНаставља се Звездина доминација у дербију
Следећи текстПораз у финалу, јуниори Црвене звезде други на Ф4 АБА лиге