Алимпијевић и Лазић: Сваки дерби је прича за себе

76

КК Црвена звезда мтс дочекаће у понедељак од 21 час ’’вечитог ривала’’ Партизан Нис у 18. колу АБА лиге. О предстојећој утакмици говорили су тренер црвено-белих Душан Алимпијевић и капитен Бранко Лазић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс доћекаће Партизан Нис у 18. колу АБА лиге. Црвено-бели у нови ’’вечити дерби’’ улазе у сјајном расположењу након велике евролигашке победе над Олимпијакосом. Велика потрошња на тој утакмици и изузетан успех у табору Црвене звезде остављају се по страни јер у понедељак у госте стиже Партизан Нис. Други “вечити дерби“ у овој сезони је на програму од 21 час у дворани ’’Александар Николић’’.

О новом окршају са ’’вечитим ривалом’’ говорио је капитен регионалног првака Бранко Лазић:

Дерби је увек специфична утакмица пред коју заиста није важно ко је у каквој форми. Међутим, наш циљ се зна, АБА лига је наш приоритет па је ова утакмица за нас изузетно важна. Партизан је променио пуно тога од нашег првог сусрета, тренера и играчки састав, заменили су странце. Они се боре за плејоф и сигурно ће због тога бити додатно мотивисани. Имали смо довољно времена за припрему ове утакмице, да се освежимо и тренеримо. Желимо да одиграмо још једну чврсту и добру утакмицу налик оној коју смо одиграли у петак против Олимпиакоса – истакао је Лазић, а потом додао:

Позивам све наше симпатизере и оне које воле Црвену звезду да у понедељак испуне халу до последњег места и пруже нам подршку у веома битној утакмици – истакао је капитен Црвене звезде мтс.

Пред престојећи меч говорио је и тренер Црвене звезде мтс Душан Алимпијевић:

Дерби је једна утакмица у низу за нас и која нам долази после неколико дана у којима смо имали времена да тренирамо. А, сваки пут када смо имали времена за добру припрему и тренинг улазили смо у серије добрих резултата и играли добре утакмице. Међутим, дерби је специфичан меч и мора да се изузме из свега тога. То је утакмица у којој сваки играч игра на свом максимуму. Дерби има своју драж, дешавало се кроз историју сусрета да није добијала боља Црвена звезда или у том тренутку бољи Партизан. Свака оваква утакмица је нова прича – рекао је Алимпијевић који је потом причао о наредном ривалу:

У односу на прву утакмицу, Партизан је променио много тога. Играју много агресивније и промена странаца и играчког кадра говори да нису одустали од свог такмичарског циља. Ми се после велике утакмице и велике победе над Олимпијакосом понашамо као да ништа није било. Свесни смо колико је ова утакмица од великог значаја и колико је значајна за наш клуб. Позивам све којима је црвено-бела боја у срцу да дођу у дворану јер нам је много важно да имамо подршку као домаћини – истакао је старатег црвено-белих.

Душан Алимпијевић је потврдио да у утакмици против Партизана Нис, Црвена звезда неће бити у комплетном саставу:

Што се тиче играчког кадра, сви су спремни осим Џејмса Фелдина који још увек осећа последице повреде коју је зарадио на утакмици у Тел Авиву – закључио је Душан Алимпијевић.

Карата за утакмицу која је на програму у понедељак од 21 час у дворани ’’Александар Николић’’ неће бити у слободној продаји као што је и био случај претходних сезона.

Претходни текстСрнић: Другарство је кључ успеха
Следећи текстЦрвена звезда – Стумбрас 3:1 (1:0)