Алимпијевић тренер кола, Енис у најбољој петорци

81

Велика победа кошаркаша Црвене звезде мтс над Олимпијакосом пропраћена је индивидуалним признањима за првотимца Дилана Ениса и тренера Душана Алимпијевић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс успели су да савладају из шестог покушаја у новој евролигашкој ери силни Олимпијакос. Црвено-бели су били силно мотивисани и веома храбри. Следили су јасно дефинисан план тренера Душана Алимпијевића од првог до последњег минута и на крају славили чак и приично убедљиво – 89:78.

Велика победа наишла је на одјеке у Евролиги. Тренер Душан Алимпијевић је фантастично водио утакмицу нешто преко 20 минута када је можда и престрого искључен од стране судија. Из тунела је пратио утакмицу, давао смернице на све могуће дозвољене начине, а направљени план пре утакмице је спроведен на фантастичан начин уз помоћ Алимпијевићевих помоћника Миленка Топића, Слободана Љуботине, Саше Косовића, Александра Зарића и спортског директора Небојше Илића.

Првотимци Црвену звезде су заиста одиграли феноменалан меч. Одбрана на ’’ивици ножа’’ и фантастична егзекуција пратили су 40 минута овај спектакуларни меч. Сваки играч је имао своју ролу, али је први међу једнакима био Дилан Енис.

Феноменални Канађанин одиграо је најбољи меч од доласка у Црвену звезду мтс, а провео је на терену свега 17 минута! Енис је меч завршио убацивши 21 поен уз осам скокова и пет асистенције уз брилијантан проценат шута – 4 од 6 за два и 4 од 6 за три поена. Важне тројке и индекс корисности чак од 31 сврстао га је на другу позицији у борби за МВП-ија иза Бредли Вонамејкера, а испред Нанда Де Колоа, Анте Томића и Артураса Гудаитиса.

Претходни текстМилић: Време је за голове
Следећи текстЈуниори Црвене звезде у финалу АБА лиге