Звезда дочекује Олимпијакос

88

Кошаркаши Црвене звезде мтс у петак дочекују Олимпијакос у утакмици 20.кола Евролиге. Још једна велика утакмица у најелитнијем такмичењу је пред црвено-белима, и то по први пут против клуба из Пиреја у дворани „Александар Николић“.

Кошаркаши Црвене звезде мтс у петак дочекују Олимпијакос у утакмици 20.кола Евролиге. Црвено-бели су недавно окончали веома напоран циклус утакмица који их је пратио током читавог јануара. Четири дана између две утакмице, што је много имајући у виду досадашњи ритам, искористили су за опоравак од бројних путовања и напорних мечева, али и за јаке тренинге. Нажалост, такав ритам оставио је трага у ростеру црвено-белих.

Пред овај меч тренер Душан Алимпијевић очекује добру игру свог тима из више разлога, и поред чињенице да неће бити Џејмса Фелдина:

Олимпијакос нам долази после неколико променљивих игара и форме, у којој су на импресиван начин победили Макаби, али и забележили два пораза на гостовањима, Очигледно да овакав ритам оставља трага и на нешто искусније екипе, као што је Олимпијакос. Ми пред овај меч имамо вишеструки мотив да одиграмо ангажовано и да се прикажемо у правом светлу: Прво доживели смо убедљив пораз у Пиреју и желимо да покажемо напредак у односу на ту утакмицу од које су неке улоге у тиму промењене и другачије подељене. Друго, желимо да направимо и добру увертиру за важне утакмице које нас очекују у наредном периоду, и треће, играмо пред нашом публиком и желимо да се прикажемо у што бољем светлу и одиграмо једну добру утакмицу – рекао је тренер црвено-белих који је додао да сигурно неће моћи да рачуна на Фелдина.

И Милко Бјелица, првотимац црвено-белих очекује да његови саиграчи и он одиграју чврсто, ангажовано и да се против врло квалитетног ривала прикажу у правом светлу:

Битна утакмица за нас, не само зато што нам долази велики противник, већ и као део припреме за дерби који је у такмичарском смислу врло важан. Сви играчи су мотивисани, памтимо пораз у Пиреју један од најубедљивијих ове сезоне и то ће нам бити додатна мотивација уз пуне трибине да одиграмо добру утакмицу. Знамо да ће бити добар амбијент у хали, и зато желимо да одиграмо максимално ангажовано и чврсто у петак – рекао је Бјелица.

Меч 20. кола Евролиге Црвена звезда мтс – Олимпијакос игра се у петак од 19 часова у дворани „Александар Николић“.

Претходни текстЦрвено-бели у петак дочекују Рибницу
Следећи текстЦрвена звезда – БАСК 4:1 (3:1)