Звезда лако прошла кроз Скопље

72

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су екипу МЗТ-а са 92:58 у утакмици 17.кола АБА лиге. Најефикаснији код црвено-белих Добрић са 23 поена, који је убацио чак 7 тројки.

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су МЗТ у Скопљу са 58:92 (18:21, 7:19, 17:28 и 16:24) у претпоследној утакмици 17.кола АБА лиге.

Пред 3500 гледалаца у дворани „Јане Сандански“ у Скопљу најефикаснији у тиму Црвене звезде био је Огњен Добрић са 23 поена (шут за три поена 9-7), двоцифрен учинак имао је и Тејлор Рочести са 13 поена.

Дуел претендента за највиши пласман и екипе која се бори за опстанак у лиги, био је изједначен само у првој деоници, домаћи тим је држао прикључак до 14.минута након тројке Настовског било је 22:26, међутим, након тога, до самог краја све је било у знаку шампиона АБА лиге.

Добрић и Лазић су везали две тројке за 22:32, и од тог тренутка предност Црвене звезде је само расла. Капитен је погодио још једну тројку са 22:37, а коначних 25:40 након првог полувремена поставио је још једном тројком у понедељак изузетно расположени Добрић.

Ни у наставку се није ништа променило, иако је средином треће деонице тренер Душан Алимпијевић био приморан да затражи тајм-аут након серије 7:0 домаћина (38:47). Та пауза и савети на клупи као да су пренули црвено-беле, који су појачали ритам и серијом 18:2 (тројка Добрића, слободна бацања Лесора, поени Јанковића и Ениса…) дефинитивно осигурали бодове у Скопљу.

До краја меча, предност је расла и до 45:82 након тројке Кешеља (који је за 7 минута у игри убацио 9 поена) а коначан резултат поставио је Никола Јанковић за нову убедљиву победу над МЗТ-ом, овога пута у Скопљу 92:58.

КК Црвена звезда мтс:

Кешељ 9, Дангубић 3, Давидовац 7, Лазић 8, Антић, Добрић 23, Јанковић 2, Рочести 13, Лесор 6, Енис 8, Јовановић 8, Бјелица 5.

Црвено-бели су имали чак 23 асистенције, 37 шутева за три поена и 16 убачених, уз 7 украдених лопти и 8 изгубљених.

Душан Алимпијевић:
Коначни резултат не осликава реално стање. Разлика је направљена у другом делу утакмице, уз озбиљан приступ свих играча, прве и друге петорке и мислим да је то била кључна ствар да се утакмица заврши овако, са великом разликом. Присутна је озбиљност код свих момака.Овакве утакмице знају бити врло незгодне и зато смо јој пришли максимално озбиљно. МЗТ има одређене повреде међу играчима и кад се такве повреде десе, оне знају да екипу ‘окупе’ и ‘стисну’. Код нас се догодило да смо отишли у добром, позитивном правцу.

Утакмица је готова, вечерас идемо на пут и за нас је непотребно да се у свакој анализи осврћемо за собом. У петак нас чека Олимпијакоса, у понедељак Партизан и то је то – рекао је тренер Црвене звезде мтс Душан Алимпијевић.

Екипа Црвене звезде мтс се током ноћи аутобусом враћа у Београд, а у петак гост црвено-белих је Олимпијакос из Пиреја у утакмици 20. кола Евролиге.

Претходни текстКрстичић: Дуго сам желео да упознам Месија
Следећи текстСледе две утакмице у Београду