Пораз у Тел Авиву у сенци још једне повреде

56

Кошаркаши Црвене звезде мтс силно ослабљени услед умора и повреда, нису успели да изненаде Макаби и остваре тријумф у Израелу. На све проблеме са којима се суочавају црвено-бели надовезала се и повреда зглоба Џејмса Фелдина – 89:75 (23:16, 24:13, 17:23, 25:23).

Кошаркаши Црвене звезде мтс пружили су жесток отпор фаворизованом Макабију, али скраћена ротација и умор коштали су црвено-беле чудесног преокрета. Наиме, Звезда је на полувремену имала минус од 18 поена, али је великом борбом и одличном игром пришла на шест поена заостатка (58:52).

Међутим, понестало је снаге, а на постојеће проблеме у саставу надовезала се повреда Џејмса Фелдина који је изврнуо зглоб у другом периоду. Без Пере Антића и Џејмса Фелдина у саставу зафалило је искуства у преломним тренуцима те су Израелци преломили меч у своју корист и славили резултатом 89:75 (23:16, 24:13, 17:23, 25:23).

Почетак меча припао је Макабију који је ушао у утакмицу са више енергије. Домаћин је повео 12:5, али је тајмаут тренера Алимпијевића консолидовао редове у табору црвено-белих. Преко Дилана Ениса и Милка Бјелице Звезда је дошла до резултатског егала, али је уследило неколико грешака које је Макаби материјализовао у контранападима и са седам поена вишка отишао на први одмор – 23:16.

На већ постојеће проблеме са умором и повредама, Звезда се почетком друге деонице суочила са новим великим проблемом пошто се повредио један од најважнијих играча Џејмс Фелдин. То је пореметило црвено-беле који су испали из нападачког ритма. Макаби је био у серији и постепено повећавао вођство. Поени Диандре Кејна у завршници полувремена донели су домаћину и максимално вођство – 47:29.

Дешон Томас је отворио тројком друго полувреме, али је уследила феноменална блокада Лесора која је подигла енергију црвено-белих. Поени Бјелице, а потом и капитена Лазића, као и Лесора са линије пенала и поново Бјелице довели су Звезду на минус 11 (50:39). Томас је тешком тројком прекинуо серију, али је узвратио Рочести и црвено-бели су дефинитивно пронашли нападачки ритам.

Тејлор Рочести је везао још један погодак, а Бјелица играо без грешке. На поене Тајуса, одговорио је Давидовац тројком и серија је трајала све до 19:8 и смањивање разлике на минус седам (55:48). Великом борбом црвено-бели су пришли и на шест поена заостатка, али Макаби је поново за кратко време направио серију 6:0 и стекао 12 поена предности пред завршних десет минута (64:52).

Звезда је покушавала колико је могла услед свих проблема са којима се суочавала. Са неколико мини серија су покушали да угрозе вођство фаворита, али нису успели. Одлични индивидуалци Макабија су успели да одбију налет црвено-белих и на крају тријумфују.

Макаби Тел Авив – Црвена звезда мтс 89:75 (23:16, 24:13, 17:23, 25:23)

Црвена звезда мтс: Радичевић, Дангубић 9 (7ск), Давидовац 6, Лазић 2, Добрић 5, Фелдин 6, Јанковић, Рочести 10 (8ск), Лесор 10, Енис 7, Јовановић 7 (5ск), Бјелица 13.

Претходни текстФримпонг на српском о утисцима са припрема
Следећи текстЗвезда боља и од Шапчанки