Звезда без тренинга и Антића на пут за Тел Авив

79

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су на утакмицу са Макабијем непуних 15 сати по окончању меча са Химкијем. У Израелу црвено-бели ће бити лишени помоћи најискуснијег играча Пере Антића који је остао у Београду да залечи повреду стопала.

Кошаркаши Црвене звезде мтс настављају серију изузетно тешких утакмица и напорних путовања. Непуних 15 сати након последњег звука сирене у дворани ’’Александар Николић’’ која је означила крај утакмице са Химкијем, црвено-бели су се укрцали на лет за Тел Авив где ће у петак одмерити снаге са Макабијем.

Из претходне три утакмице са Макабијем, Црвена звезда је изашла као победник. Две утакмице у Београду и једна у Тел Авиву решене су у корист црвено-белих али је сада пред њима огроман изазов јер се поред пакленог ритма екипа суочава и са повредама. Време за опоравак и тренинге готово да не постоји. С тога, донета је одлука да пут Израела не крене Перо Антић који је приморан да залечи повреду стопала, док ће услед бројних ситних повреда одлука о саставу који ће истрчати на паркет “Менора Мивтачим“ арене бити донета на дан утакмице.

Своја очекивања пред утакмицу са Макабијем изнео је Немања Дангубић:

Очекује нас још једна тешка утакмица овог пута у Тел Авиву на изузетно ’’врућем’’ терену. После Олимпијакоса ће сигурно показати реакцију. Они се боре за Топ 8 и ова утакмица им је из тог аспекта веома важна. Њихов стил игре је увек исти, веома су нападачки талентована екипа са фантастичним индивудалцима. Због тога морамо да одиграмо веома чврсто јер желимо да против Макабија одиграмо добру утакмицу – истакао је бек црвено-белих.

Своја очекивања пред гостовање у Тел Авиву изнео је и тренер Црвене звезде мтс Душан Алимпијевић:

Идемо на Макаби без тренинга и без Пере Антића, са још неколико ситних повреда играча о чијем учешћу на мечу ћемо одлучити на сам дан утакмице. То не значи да тамо идемо без жеље да направимо добар резултат, али све што радимо у Евролиги је изванредна припрема за изазове који нас даље очекују. Ту су важне утакмице у АБА лиги, а ближи се и Куп који је већ средином фебруара и треба и о томе размишљати – истакао је Алимпијевић који је потом говорио о наредном ривалу:

Макаби је екипа која игра добро, боље него претходне сезоне. Циљ им је пласман у Топ 8, а колико о утакмици са Црвеном звездом озбиљно размишљају говоре и њихове изјаве да су неке играче плански одмарали на утакмици у Пиреју – истакао је стратег Црвене звезде мтс.

Изузетно напоран мини-циклус за црвено-беле завршава се у Тел Авиву. Утакмица са Макабијем заказана за четвртак од 20 часова и пет минута, а директан пренос обезбеђен је на ТВ Спорт Клуб.

Претходни текстТри годишња доба на тренингу на Кипру
Следећи текстЗвезда угостила КК Леотар из Требиња