Симанић: Звезда је моја друга кућа

503

Некадашња одбојкашица и капитен Црвене звезде Маја Симанић нови је тим менаџер женске сениорске екипе нашег клуба.

Маја је увек била уз црвено-беле. И када је престала професионално да игра одбојку била је редовни посетилац утакмица Црвене звезде.

Увек сам била уз Црвену звезду. Може се рећи да нисам никада ни одлазила, а сада знам који су тачно моји задаци у клубу. Пресрећна сам што сам поново у Звезди. Сада су ту и неки нови људи и на нама је да покушамо да померимо неке ствари на виши ниво. Да вратимо оно што је у нас уложено и оно шта смо научили, како Црвена звезда треба да изгледа – истакла је Симанићева.

Претходног лета била је тим менаџер женске кадетске репрезентације Србије.

Улога тим менаџера ми је позната. Чак и да нисам била тим менаџер кадетске репрезентације Србије, кроз читавву каријеру и све клубове у којима сам играла много тога сам научила. Тај посао ми није стран. Још ми је драже што сам уз Звездине одбојкашице и што могу да им пренесем своја искуства – каже Симанићева.

Дрес Црвене звезде је носила од 1992. до 2003. године и у том периоду је освојила две шампионске титуле и један национални Куп.

У Црвену звезду сам дошла 1992. године, када је била првак тадашње Југославије. Уз Бранку Секулић, Гагу Ђукић, Мајду Чичић, да кажем уз искусније одбојкашице, смо научили шта је Црвена звезда и шта значи бити њен члан. Пар година после тога било је кризе спортских резултата, али то је после створило једну нову генерацију, чији сам члан била и која је освајала титуле. Освајање највиших пласмана се наставило и после мог одласка и било ми је веома драго – истиче тим менаџерка црвено-белих.

Иако је провела дуго година у иностранству Маја Симанић је редовно пратила Звездине резултате.

Након Црвене звезде сам отишла у иностранство, играла још десетак година, али сам стално била ту. Када сам време проводила у Србији тренирала сам у Звезди, пратила сам Звездине резултате…

Играла је и за националну селекцију са којом је освојила бронзану медаљу на Светском првенству у Јапану 2006. године и сребро на Европском првенству у Белгији и Луксмебургу 2007. године.

Тадашња национална репрезентација је имала доста чланова Црвене звезде што показује да смо успели да пренесемо то што смо учили у клубу и у репрезентацију, наравно уз квалитет и других играчица. Све нам је то донело успеха тако да се водимо тиме да рад и дисциплина, као и харизма екипе која мора да се прави и постоји у клубу или репрезентацији, да то у ствари доноси успех. Тако се показало до сада – рекла је Маја.

Сво то искуство играња у Црвеној звезди, у иностранству и репрезентацији некадашња капитенка црвено-белих ће покушати да пренесе и помогне садашњим провтимкама нашег клуба.

Свакако да ми је циљ да сво своје знање пренесем на младе одбојкашице Црвене звезде. Неке пропратне ствари ће научити, али тај осећај који смо стекли освојењем титула и победама, то је нешто што бих пожелела свакоме. Покушаћу да тај победнички дух пренесем и Звездиним девојкама.

Црвена звезда ове сезоне бележи одличне резултате. Екипа се налази у врху табеле БПШ Суперлиге, а наше одбојкашице су се пласирале у финале Купа Србије.

Надам се да ће се до самог краја Црвена звезда борити за оба пехара у домаћим такмичењима. Једно финале смо обезбедили, а очекујем да се пласирамо и у финале плеј-офа. У финалу Купа Србије се игра једна утакмица. И када си фаворит и када ниси, та једна утакмица може да ти донесе пехар. Када добро радиш и када много улажеш, напоран рад ће се на крају исплатити. Те неке прве године моју генерацију нико није гледао, а ми смо у финалу плеј-офа успели да освојимо титулу. Екипа још није била зрела за такав успех, али поклопиле су се коцкице, радиле смо добро и на крају је то резултирало титулом. Тако да ја Звезду увек видим у финалу. А тако је и сада – поручила је Маја Симанић.

Претходни текстЕраковић: Напорно и занимљиво
Следећи текстТри годишња доба на тренингу на Кипру