Све јачи темпо на Кипру

106

Трећи дан припрема на Кипру за наше фудбалере отпочео је јутарњим тренингом. Екипа Владана Милојевића и овог дана радила је на добро познатом терену ФК Пафос.

Петнаест минута после девет часова Звездини првотимци истрчали су на главни стадион у Пафосу. Дочекало их је нешто хладније време него током јучерашњег тренинга. Иако је термометар показивао само један степен мање него током претходног дана, данашњих 16 степени били су праћени облацима што је погодовало нашим играчима и омогућило им пријатне услове за рад.

Јак темпо који је задао стручи штаб Владана Милојевића наставио се и данас. И овог јутра се интензивно радило пуних два сата.

Како би се наши играчи загрејали и припремили на напоран рад који их је чекао, тренинг је отпочео радом без лопте. Наши првотимци на данашњем тренингу вежбали су све облике кретања, што је и типично за ову фазу припрема.

Потом се прешло на вежбе снаге и функционалне способности, које су играчи радили у групама. Највећи део преподневног тренинга заузео је рад на полигону где су изабраници Владана Милојевића прошли кроз вежбе снаге за комплетну мускулатуру. Вежбе поспешују развој функционалних способности и унапређују рад са лоптом.

Други сат данашњег тренинга био је потпуно посвећен раду са лоптом. Наши играчи су одиграли две утакмице, поново подељени у четири екипе од по седам играча. Сваки пар радио је на својој половини терена. Наши фудбалери одиграли су две утакмице, а након сваке уследило је истрчавање по посебним правилима. Први пут наши фудбалери пред собом имали су препреке у виду штапова распоређених у четири троугла, док је завршно истрчавање било лагано, од једног до другог шеснаестерца.

Истезање на крају тренинга потрајало је десетак минута и након њега наши игачи отишли су на заслужени одмор. Барем до поподневног тренинга који их очекује.

Претходни текстНа данашњи дан: Одлазак легендарног Тиркета
Следећи текстСтручњак из Аустралије на клупи Звезде