Црвено-бели желе да наставе низ, стиже Химки

56

Након слободног преподнева кошаркаши Црвене звезде мтс у понедељак увече поново на тренингу, пред меч 18. кола Евролиге са Химкијем. Црвено-бели желе да наставе низ добрих игара у дворани „Александар Николић“. О предстојећем мечу говоре тренер Алимпијевић и првотимац Никола Јовановић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису имали времена да уживају у победи над великим ривалом у АБА лиги, Цедевитом, јер већ у уторак у дворану „Александар Николић“ стиже нови противник у Евролиги, екипа Химкија.

Тренер Душан Алимпијевић након слободног преподнева, окупио је све расположиве снаге на вечерњем тренингу, пред утакмицу која се игра у уторак од 19 часова.

Звезда није тај тим који има предност у оваквом систему такмичења јер су други тимови прављени да боље трпе овакве распореде и ритам. Направили смо у Евролиги неке велике победе које ће нам донети самопоуздање. Надам се да ћемо уз навијаче одиграти добру утакмицу у којој бисмо могли да славимо.

Звезда поново неће моћи да рачуна на повређеног Огњена Добрића, а Алимпијевић је рекао да су у клубу обазриви када је реч о његовом повратку утакмицама.

Осим неких ситних повреда, које су нормалне за овакав распоред, мислим да ништа неће бити промењено у односу на утакмицу против Цедевите – рекао је Алимпијевић.

Центар црвено-белих Никола Јовановић након дербија са Цедевитом и даље је био под утиском сјајне подршке са трибина и изразио наду да ће екипа и у уторак имати велику подршку са трибина, против изузетно квалитетне руске екипе у којој велику улогу имају Стефан Марковић и Чарлс Џенкинс, а у којој је прва звезда руски репрезентативац Алексеј Швед.

То је екипа предвођена Шведом и Стефаном Марковићем, али ћемо ми покушати да им се реванширамо за онај пораз у првом мечу. Значи ми много што сам играо добро у Истанбулу против Ефеса, али све је подређено тиму и томе како да на најбољи начин допринесем екипи – рекао је Јовановић и додао да екипа нема времена за превелике анализе у оваквом распореду.

Имали смо тежак распоред и нормално је да има падова, немогуће је стално пружати добре партије. Било је доста осцилација у досадашњем току сезоне, али сам уверен да ћемо бити најбољи када буде најпотребније, што смо показивали у прошлости.

Утакмица Црвена звезда мтс – Химки игра се у уторак од 19 часова, већ у среду у јутарњим часовима екипа путује у Тел Авив.

Претходни текстТренинг у две групе под рефлекторима
Следећи текстВељко Николић: Напорно радимо