Звезди припао дерби кола против Цедевите

57

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили пред 6500 гледалаца у Беораду великог ривала у АБА лиги Цедевиту 82:66. Фелдин најефикаснији са 27 поена.

Кошаркаши Црвене звезде мтс у дербију 16. кола АБА лиге, у дворани „Александар Николић“ пред 6500 гледалаца, савладали су екипу Цедевите из Загреба резултатом 82:66.

Најефикаснији код црвено-белих био је Џејмс Фелдин са 27 поена, Рочести је убацио 15 уз 10 асустенција, док је Матиас Лесор уз 11 поена имао и 9 скокова.

У лепој атмосфери пуне дворане „Александар Николић“ екипа тренера Душана Алимпијевића од старта утакмице јаком одбраном и разноврсним решењима у нападу није дозволила гостима из Загреба да озбиљније припрете на овој утакмици.

Стартну петорку на овој утакмици чинили су Рочести, Лазић, Дангубић, Бјелица и Лесор. Поенима Лесора и капитена Лазића Звезда је водила након мање од 3 минута игре у првој четвртини 5:1.

Изузетно јаке одбране на обе стране обележиле су почетак утакмице, те је резултат након 5 минута игре био 7:3 у корист браниоца титуле у Регионалној лиги. Велико залагање у одбрани, тројка Рочестија и фантастично закуцавање Лесора у контри донели су црвено – белима до тада највећу предност, 12:5, а тренер гостију Јури Здовц затражио је први тајм-аут.

Наставили су црвено-бели са агресивном одбраном, те гостима нису дозволили да се резултатски примакну. У нападу, Фелдин и Рочести су погађали за три, док је Јанковић атрактивно закуцао након асистенције Антића за 26:13 након првих 10 минута игре.

Наставили су кошаркаши Црвене звезде у истом ритму и у другој деоници, коју је Фелдин отворио тројком и у том ритму наставили су до краја првог полувремена.

Фантастично су играли црвено – бели у првом полувремену на обе стране терена, а највише се истакао Фелдин са 20 постигнутих поена (6 од 7 ван линије 6,75), пратили су га Лесор са 9, односно Рочести са 8 постигнутих поена. Резултат након првих 20 минута игре 54:29 у корист домаће екипе.

Почетак треће четвртине донекле је подсетио на прву четвртину, први поени постигнути су тек након нешто више од два минута игре, али након тога кренула је нова серија домаћег тима, великих +30 донео је Фелдин пошто је искористио додатно слободно бацање након полагања уз фаул, 64:34. Мирно су црвено – бели привели крају трећу четвртину, а резултат пред последњих 10 минута утакмице је био 72:40. Нешто опуштенија игра у уводна 3 минута последње четвртине, натерала је тренера Алимпијевића да затражи тајм аут, 74:52. У тим тренуцима гости из Загреба су почели да погађају готово из свих позиција, те су први пут након дуже времена стигли на -16, 74:58. Ипак, након тек четири убачена поена у скоро пет минута, црвено-бели су стабилизовали игру, и на крају мирно привели овај дерби крају и стигли до врло важних бодова у такмичењу које је приоритет у овој сезони.

КК Црвена звезда мтс:

Радичевић, Дангубић 2, Давидовац 4, Лазић 2, Антић 1+ 6ск, Фелдин 27, Јанковић 4, Рочести 15+10ас, Лесор 11, Енис 5, Јовановић, Бјелица 11.

Нема одмора за црвено-беле, већ у уторак у Београд стиже Химки.

Претходни текстКанга: Желим титулу са Звездом
Следећи текстПродаја карата за Химки од понедељка