„Eurohoops“: Алимпијевић и Рочести обележили коло ЕЛ

77

Тренер Црвене звезде мтс Душан Алимпијевић и плејмејкер црвено-белих Тејлор Рочести централне фигуре 16. кола Евролиге по порталу „Eurohoops“. Алимпијевић тренер кола, Рочести МВП 16. рунде након тријумфа над Жалгирисом

Добре игре кошаркаша Црвене звезде мтс у децембру и почетком јануара нису остале незапажене.

Портал „Eurohoops“ специјализован за дешавања у европској кошарци са великом пажњом испратио је победу црвено-белих над Жалгирисом, екипом која је стигла у Београд са пет узастопних победа у Евролиги.

Након тријумфа над литванским великаном резултатом 77:65 „Eurohoops“ је као централне фигуре целог 16. кола прогласио чланове Црвене звезде мтс, тренера Душана Алимпијевића и плејмејкера Тејлора Рочестија.

Тренер Црвене звезде мтс као најмлађи у најелтинијем европском клупском такмичењу у последњих 7 кола са црвено-белима има скор 5-2, а посебан утисак на „Eurohoops“ очигледно је након великих победа над Барселоном, Макабијем, Реалом у Мадриду…оставила победа над Жалгирисом у борбеној тврдој утакмици у Београду. У образложењу овог признања, наводи се да „млади српски тренер има најограниченији ростер на папиру од свих екипа у Евролиги, али да је за ових неколико месеци направио састав који је постао фактор и у трци за плеј оф Евролиге, што се још једном доказало и против Жалгириса“.

Са друге стране, Тејлор Рочести је проглашен за МВП-ија 16. кола са посебним акцентом на учинак Американца против једне од најтврђих и најорганизованијих одбрана у Евролиги: 16 поена (шут за три поена 7-4), 10 асистенција и био велики фактор у победи којом је заустављена серија Жалгириса.

У најбољој петорци 16. кола налазе се поред Рочестија и Ник Калатес, Марко Гудурић, Костас Папаниколау и Малколм Томас.

Претходни текстПреузмите Звездину апликацију за мобилне телефоне
Следећи текстПлан припрема и утакмице