Рочести у најбољој петорци, Давидовац у Топ 10

89

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су велику победу у 16. колу Евролиге. Црвено-бели су изашли као победници из неизвесне “шаховске“ партије, а за сјајну игру стигла су и индивидуална признања.

Кошаркаши Црвене звезде мтс зауставили су серију победа захукталог Жалгириса. Вишеструки шампион Литваније стигао је у Београд као власник серије од пет победа, али су црвено-бели имали другачије планове.

Надмудривали су се Душан Алимпијевић и Шарунас Јасикивичијус 40 минута, повлачили потезе један за другим из минута у минут. На крају, тимском игром, Звезда је изашла као победник. Славили су црвено-бели резултатом 77:65, а брилијантне партије Тејлора Рочестија и Дејана Давидовца одјекнуле су широм Европе.

Плејмејкер Црвене звезде мтс, искусни Американац, нашао је своје место у петорци кола. Рочести је диктирао ритам меча, погађао у важним моментима, разиграо цео тим, а посебно је био активан и у одбрани. Статистика је дала своју реч па је тако Рочести меч завршио са 16 поена, десет асистенција, четири скока и четири украдене лопте за укупан индекс 26 и место у петорци кола.

Такође, брилијантну партију уписао је и Дејан Давидовац који меч завршио са 14 поена, уз непогрешив учинак за три поена у преломним моментима – три од три. Тројке бека Црвене звезде мтс можете пронаћи на званичном Звездином Јутјуб каналу:

Док су његове две блокаде у истом нападу нашле своје место у Топ 10 Евролиге:

Претходни текст„Наша линија живота” – Црвено-бела породица
Следећи текстМир Божији – Христос се роди!