Звездин рецепт за права појачања

60

После веома успешне полусезоне која је за нама можемо са поносом да кажемо да смо овог лета у прелазном року одрадили одличан посао. Док се прича о новим појачањима клуба, присетићемо се како су себе представили када су тек дошли у клуб и да је већ тада многима могло да буде јесно какви успеси следе. Ови момци нису причали „у празно“. Уосталом уверите се и сами.

Деветог дана јуна стигло је прво појачање на стадион „Рајко Митић“.

Од малих ногу навијам за Црвену звезду, доста времена сам провео на Маракани. Колико ми овај клуб значи показао сам и када сам у дресу Напретка постигао гол против Црвене звезде и нисам желео да га славим из велике љубави и поштовања које осећам према Звезди – рекао је Марко Гобељић.

После Гобељића, редове црвено-белих појачао је и десни бек Филип Стојковић.

Пресрећан сам што сам се вратио у клуб у којем сам одрастао, који ми је на почетку дао све. Провео сам прелепе године овде, имао прелепо детињство, освајао сам као млад титуле. Надам се да ћемо тако и да наставимо у првом тиму, зато сам се и вратио јер ми је то неостварена жеља. Са садашњим Звездиним тренером сам освојио титулу у млађим категоријама, далеко убедљиво у односу на ривале – рекао је Стојковић.

У наш клуб вратио се још један играч који је своје прве фудбалске кораке направио управо на Маракани.

Звездино сам дете и врло добро знам шта је то што овај клуб очекује од сваког играча, и могу само да обећам да ћу дати 100% себе на терену и ван терена. Не постоји срећнији човек од мене у овом тренутку – рекао је Вујадин Савић.

Најбољи стрелац Суперлиге Србије са 17 постигнутих голова Александар Пешић у редове Црвене звезде стигао је 4. јула.

Изузетна ми је част да играм за Звезду, спреман сам потпуно и даћу свој максимум на тренинзима и на утакмицама да оправдам поверење људи из клуба и наваијача, као и да вратим титулу на Маракану – рекао је Пешић.

Само три дана након шпица, на Маракану је стигао и млади штопер Срђан Бабић.

Много сам срећан што сам добио прилику да играм за највећи клуб на Балкану и пре свега желим да помогнем екипи да уђе у Лигу Европе, и наравно, да освоји титулу – рекао је Бабић.

Истог дана на нашем највећем стадиону представљен је тандем који је читаве полусезоне правио проблеме по левој страни терена нашим ривалима.

Срце је тамо где му је и место. Већ две-три године се прича о мом доласку и пресрећан сам што ћу напокон носити црвено-бели дрес. Дошао сам овде да помогнем екипи да побеђује, да осваја трофеје – рекао је Милан Родић и препустио реч свом млађем саиграчу Немањи Радоњићу:

Испунио сам свој дечачки сан, јер сви знају за кога навијам. Можда сам сада и најспремнији него што сам икад био, мислим да сам у идеалној ситуацији – рекао је Радоњић.

Бранко Јовичић је првог дана на Маракани обећао да ће се на свакој утакмици борити за грб који носи на грудима.

Ово је велики дан у мом животу јер сам потписао за клуб за који навијам од малена, за један од највећих клубова у Европи. Даћу на свакој утакмици сто одсто и верујем да ће се титула вратити тамо где јој је и место — рекао је Јовичић

Ни Звездин голман Милан Борјан није крио да је велики навијач нашег клуба.

Већ 16 година траје моја каријера, и где год да сам бранио за Црвену звезду се чуло. Рођен сам у Книну, из Далмације сам, 99% људи тамо навија за Црвену звезду. Мој животни сан је био да браним у овом клубу и то ми се сад испуњава – рекао је Борјан.

Бразилац Рикардињо на промоцији упоредио је Црвену звезду са славном екипу из своје домовине.

Ради се о великом клубу као што је Фламенго у Бразилу – рекао је Рикардињо.

Наш везиста Ненад Крстичић није имао дилеме када је добио позив Црвене звезде.

Жена ми је трудна, у осмом месецу, већ смо били одлучили да нема више одлазака, али онда је Звезда позвала, а то се не одбија. За мене је ово највећи клуб у којем сам до сада играо, и ово свако треба да доживи – рекао је Крстичић.

Млади везиста Филип Баиновић истакао је славну Звездину историју као покретач своје екипе.

Велико је задовољство доћи у клуб као што је Црвена звезда и велика је част наступати за клуб са таквом историјом – рекао је Баиновић.

Претходни текстСрећна Нова година!
Следећи текстЗвезда победом започела нову годину