Звезда на сет од финала Купа

109

Одбојкаши Црвене звезде савладали су Раднички у првом полуфиналном мечу Купа Србије резултатом 3:0, по сетовима 25:19, 25:23, 25:16 чиме су стекли предност пред реванш меч у Крагујевцу.

Први сет је протекао у равноправној борби два тима све до завршнице када су црвено-бели дошли до предности. Грешкама гостију Звезда је направила серију од 6:1. Ас сервисом Александар Гмитровић је донео нашем тиму вођство од 23:18. Звезда је дошла до пет сет лопти, а прву је из блока искористио Немања Машуловић за 25:19.

Почетак другог сета припао је нашим одбојкашима. Повели су са 9:5, а након техничког тајм аута и серије од три везана поена са 13:8. Гости су узвратили и сањили на 15:14. Милутин Нејић је црвено-белима донео нових три поена предности (18:15). Раднички је са три поена у низу изједначио на 21:21 и сет увео у неизвесну завршницу. Гмитровић је са два везана поена донео Звезди две сет лопте. Другу је Нејић искористио и повећао вођство наше екипе – 25:23.

Трећи период игре је у потпуности припао црвено-белима. На почетку су повели са 5:1. На сервис Милутина Нејића, на половини сета, Звезда је везала пет поена за 13:6. Постепено је тим Драгана Кобиљског повећавао своје вођство да би након два везана блока Николе Павловића дошао до двоцифрене предности (21:11). Звезда је на крају славила са 25:16.

Најефикаснији играч утакмице био је коректор Црвене звезде Александар Гмитровић са 19 поена. Немања Машуловић је освојио 9, а Милутин Нејић 8 поена.

По пропозицијама Купа Србије у полуфиналу се играју две утакмице. У случају да противници имају по једну победу, финалисту одређује бољи сет количник из одиграних утакмица, односно бољи поен количник из сваке утакмице појединачно, уколико је сет количник исти. У случају да се на овакав начин не може одредити финалиста, игра се додатни “златни сет”, који одређује коначног победника полуфинала.

Реванш утакмица полуфинала Купа Србије између Радничког и Црвене звезде играће се у четвртак 28. децембра од 20 часова у хали Језеро у Крагујевцу.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ 3:0 (25:19, 25:23, 25:16)

Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 150. Судије: Роберт Леко и Александар Петровић. Трајање меча: 72 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Гмитровић 19, Машуловић 9, Петровић 1, Нејић 8, Јовановић 1, Додић, Н. Павловић 4, Андоновић 5. Нису играли: Тадић, Стоковић, Д. Павловић. Тренер: Драган Кобиљски.

РАДНИЧКИ: Главинић 2, Вељовић 1, Гоић 10, Зубић 6, Пејчић, Стевановић 8, Чедић 8, Матић 2, Пантелић (либеро), Опачић 5, Радивојевић 4. Није играо: Пантовић. Тренер: Бојан Маринковић.

Претходни текстНови Звездин календар у продаји
Следећи текстЦрвено-беле на корак до финала Купа