Звезда уз децу са сметњама у развоју

118

ФК Црвена звезда је у сарадњи са нашом женском секцијом учествовао у традицоналном дружењу које КМФ Мунгоси организује са својом селекцијом коју чине деца са сметњама у развоју.

Већ седму годину за редом КМФ Мунгоси организује новогодишњу утакмицу за своју екипу коју чине деца са сметњама у развоју. Овога пута они су одмерили снаге са ЖФК Црвена звезда. Обе стране су уживале у пријатељском мечу и, наравно, шала и дружење били су у првом плану.

Велико одушевљење код малишана изазвао је и наш првотимац Урош Рачић. Наш млади фудбалер имао је велико задовољство да деци додатно улепша новогодишњо дружење, да се са њима фотографише као и да им подели новогодишње пакетиће.

Оснивач КМФ Мунгоси и иницијатор идеје о раду са децом у сметњама у развоју Аца Ковачевић истакао је да члановима њиховог клуба много значи подршка Црвене звезде.

КМФ Мунгоси постоји од 1992. године, а идеју да оснујемо селекцију са децом са сметњама у развоју реализовали смо пре седам година. Заиста се трудимо да урадимо све како би се они осећали као део друштва и како бисмо им улепшали свакодневицу. Они са нама тренирају током целе године, а у новогодишњем периоду увек организујемо овако лепо дружење, где сва децу добију пакетиће, фотографишу се са Деда Мразом и уживају у празничном расположењу. Заиста се поносимо овом акцијом и мислим да је то нешто најлепше што радимо. Свако од нас треба и може да помогне онима којима је то неопходно – рекао је Ковачевић.

Све селекције КМФ Мунгоса дошле су да подрже екипу коју чине деца ометена у развоју, а оне најмлађе селекције добиле су и новогодишње пакетиће.

Претходни текстНемањи и Љубиши Мајдову посебне награде ОК Србије
Следећи текстЗлатни Паја и Милена