Звезда рутински победила Цибону у Загребу

57

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили Цибону у Загребу 93:87 уз 23 поена Фелдина. МИлко Бјелица МВП утакмице у дворани „Дражен Петровић“ са 14 поена, 7 скокова и 4 асистенције. Наредни противник у АБА лиги екипа Морнара у Бару.

Кошаркаши Црвене звезде мтс рутински су победили Цибону у Загребу 93:87 (35:18,24:22, 22:21 и 14:24) у последној утамици 11. кола АБА лиге.

Црвено-бели су овим тријумфом, шестим у низу у регионалном такмичењу завршили први круг тамичења са скором 9-2.

Пред 1500 гледалаца у меморијалном центру „Дражен Петровић“, најефикаснији је био Џејмс Фелдин са 23 поена (шут за три поена 10-6) а пратили су га Рочести са 19 поена и 6 асистенција и Милко Бјелица са 14 поена, али и 7 скокова и 4 асистенције.

Меч у Загребу испоставиће се касније, био је решен већ после прве деонице у којој су црвено-бели одиграли сјајно и повели чак са 35:18. Та предност расла је у неколико наврата (осим у финишу друге четвртине када је било +11 за Црвену звезду) и преко 20 поена предности, а у самом финишу и последњој деоници, домаћин је успео да смањи резултат након опуштања црвено-белих које у наредних 7 дана очекује серија тешких утакмица (Валенсија, Бар, Истанбул па Панатнаикос у Београду…).

Ипак, крајњи исход није долазио у питање, а црвено-бели су сигурном партијом стигли до важне победе на гостовању.

КК Црвена звезда мтс:

Радичевић, Дангубић 3, Давидовац 4, Лазић 3, Антић 6, Добрић 7, Фелдин 23, Јанковић 3, Рочести 19, Лесор 11, Јовановић, Бјелица 14.

Црвено-бели су шутирали 30-16 за два, 26-14 за три поена, имали су 25 скокова (Цибона 20)…

Душан Алимпијевић, тренер Црвене звезде мтс:

Честитам Цибони, одиграли су јако добру утакмицу. Нису одустали и враћали су се изнова. Овде вечерас једино вреди победа. Ово није наша најбоља утакмица. Морам бити јако задовољан завршетком ове серије утакмица које смо имали. Само прву четвртину смо одиграли како смо се договорили.

Перо Антић, играч Црвене звезде мтс:

Честитам Цибони на доброј игри. Ми смо играли супер у првој четвртини, после смо показали нешто што не радимо. Нисмо поштовали договорено, па је разлика на крају сведена на шест поена. Треба да играмо са бољим карактером и да покажемо право лице, а ово није било наше право лице.

У наредном, 12. колу екипа Црвене звезде мтс гостује екипи Морнара у Бару.

Претходни текст(Анкета) Најлепши гол у 2017.
Следећи текстЗвезда победом у вечитом дербију освојила бронзу у Суперлиги