Терзић: Верујем у наше фудбалере

67

Након што је екипа Црвене звезде вољом жреба добила ЦСКА из Москве за противника у шеснаестини финала Лиге Европе генерални директор Звездан Терзић изјавио је да верује у повољан резултат за нашу екипу.

У овом тренутку треба да се окренемо себи, Црвена звезда је ове јесени показала да може да игра против много јачих екипа на папиру од нас. ЦСКА је можда и ривал по мери. Утакмица долази у термину који није такмичарски, вероватно ће први сусрет бити на нашем стадиону већ 13. фебруара, а реванш 22. фебруара по изузетној хладноћи у Москви. Верујем у овај тим, наши момци су много пута до сад показали да имају карактер и квалитет и да под притиском, на нашем препуном стадиону могу да одиграју квалитетну утакмицу и надам се да ће тако бити и на првој утакмици у 2018. години – рекао је Терзић.

Генерални директор је навео да очекује изузетно борбен двомеч.

ЦСКА је изузетно искусна екипа, сваке године играју Лигу шампиона. И сада долазе као трећепласирана екипа из лиге Шампиона у нокаут фазу Лиге Европе. Сигурно неће бити лако, али наша екипа је пуна самопоуздања, овај тим расте из дана у дан и мислим да можемо да играмо против сваке екипе. Верујемо у наше играче и стручни штаб. Реално су шансе пола-пола. Сударићемо се мушки, као што смо то радили у свим међународним утакмицама ове сезоне. Оптимиста сам и верујем да можемо да прођемо.

Генерални директор најавио је да не очекује велике промене у тиму након зимског прелазног рока.

Учинићемо све да екипа на пролеће буде још боља него што је сада. Биће и одлазака и долазака, али не превише. Реално је да ове зиме оде Боаћи. Међутим, имамо спремног Пешића који је један од најбољих играча ове јесени. Сплетом околности и због формације коју смо примењивали морао је кључне европске утамице да дочека са клупе. Најважније је да, уколико оде Боаћи, имамо Пешића који ће тек на пролеће експлодирати. Спремили смо одређена појачања и у договору са Владаном Милојевићем и Митром Мркелом приводимо крају договоре са четворицом играча који су жеља свих нас и мислим да ће Црвена звезда бити јача на пролеће него што је била ове јесени – поручио је Терзић.

Претходни текстМилојевић: Анализираћемо ЦСКА
Следећи текстЗвездине даме бронзане на Екипном првенству Србије