Играчи сложни: Шансе су подједнаке

43

Наши фудбалери су заједно испратили жреб за шеснаестину финала Лиге Европе. Након што је као противник Црвене звезде извучена кугица са именом ЦСКА из Москве, наши првотимци били су сложни у једном – очекује их тешка и равноправна борба.

Могли смо да извучемо и тежег противника, али и лакшег. Радује ме што идемо у Русију, православну државу и што ћемо сигурно тамо да имамо подршку наших навијача. Врло битан фактор је што је њима, као и нама, тада пауза у првенству. Према мом мишљењу шансе су пола-пола. Надам се да, после Краснодара, можемо да избацимо још један руски клуб. Они јесу много финансијски надмоћнији од нас,али показали смо много пута да новац не игра главну улогу, већ срце и душа, као и квалитет на терену. Верујем да наша екипа то има – рекао је Савић.

Александру Пешићу се није испунила жеља када је Звездин ривал у питању, али верује да његова екипа може да се носи са московским клубом.

Лично сам прижељкивао да добијемо Аталанту, мој бивши клуб, а после њих сам имао само жељу да то буде екипа која исто почиње првенство када и ми, да не буде тим који је у јеку сезоне. По томе нам ЦСКА одговара, њихова пролећна полусезона креће тек 4. марта. На њиховом терену ће нам сигурно ниска температура бити велики проблем, они су навикли на такве услове, али ми се спремамо на исти начин, дајемо све од себе у каквим год условима да радимо – рекао је Пешић.

Звездин голман истакао је да његову екипу очекује напоран рад како би успела да на пролећној премијери забележила победу.

Нисам имао посебну жељу за овај жреб. Мислим да смо могли да добијемо и много тежег противника, али и ЦСКА је изузетно добар ривал. Припремићемо се најбоље што можемо, даћемо свој максимум да победимо и да донесемо радост својим навијачима. Нећемо се обазирати на временске услове, на терен и све друге споредне ствари. Код нас притисак не постоји, у свакој утакмици идемо на три бода. Ко се буде боље спремио у зимском периоду и ко буде боље психолошки припремљен однеће победу. За сада бих рекао да су шансе 50:50 – поручио је Борјан.

Претходни текстМркела: Неће бити лако, ни њима ни нама
Следећи текст(Анкета) Најлепши гол у 2017.