Енис: Велики корак напред у мојој каријери

53

Нови првотимац Црвене звезде мтс Дилан Енис у интервјуу говори о великом кораку напред у својој каријери, великом раду који га очекује и адаптацији на нове саиграче и систем у који долази.

Нови кошаркаш Црвене звезде мтс Дилан Енис, одрадио је у понедељак обавезне лекарске прегледе и тестове, и задужио опрему на почетку свог двоипогодишњег уговора који је потписао са актуелним шампионом АБА ли КЛС лиге, и представником Србије у Евролиги.

Овај бек пореклом са Јамајке и канадским пасошем, није крио узбуђење новим поглављем и кораком напред у својој кошаркашкој каријери.

Врло сам узбуђен доласком у Црвену звезду. Велики корак у мојој каријери напред, велики корак на овом мом кошаркашком путовању. Придружити се овако великом клубу, који има велику кошаркашку културу и страст, то је својеврсни благослов за мене. Једва чекам да се придружим момцима и одрадим први тренинг у уторак.

Црвена звезда мтс је клуб са армијом навијача, а циљеви су познати. Међутим, Дилан не осећа никакав притисак, већ само најављује пуно рада.

Не осећам никакав притисак, навијачи су ти који чине утакмицу узбудљивом, атмосфером коју праве на трибинама. Много се прича о том притиску када играш у великом клубу, али ја то гледам на други начин. Кошарка је забавна игра, а моје је да радим изузетно напорно и тешко сваки дан, на тренинзима, на утакмицама и да помогнем тиму да побеђује.

Дилан је као бивши играч Мега Бемакса имао прилику претходних месеци да се упозна са ситуацијом у овдашњој кошарци, и већ је стекао слику о томе у какав клуб и тим прелази. Нови изазов је и Евролига.

Долазак у Црвену звезду у том смислу је остварење сна. Доћи у Европи, и наћи се на највишем нивоу, играти Евролигу, борити се за победе и трофеје у АБА лиги. Али, са друге стране, не желим да раздвајам утакмице на велике и мале, и да постављам себи додати притисак. Понавјам, докле год играмо чврсто, пуно радимо, верујем да ће све бити добро.

Дилан је истакао да ће му, као и свакоме ко долази у нову средину, где га очекује нови тренер, нови саиграчи и другачији систем, бити потребно време за адаптацију. Нада се да ће радом и напорним тренингом тај период бити сведен на минимум.

Сваки пут када дођеш у нови тим потребно је време за адаптацију. Док сам био на колеџу схватио сам неке ствари у том смислу, знам како да се адаптирам, мењао сам и колеџ током моје студентске каријере. Мораш да градиш однос са свима и ван, и на терену. Неће доћи све са једном утакмицом, али ту сам, и имаћу времена да се адаптирам и да се покажем у правом светлу.

За крај интервјуа за клупски сајт, имао је и поруку за навијаче Црвене звезде:

Хвала Вам на огромној подршци, видео сам током викенда путем друштвених мрежа сву подршку када је објављено да сам играч Црвене звезде. Немам довољно речи да Вам се захвалим на лепим жељама, и једва чекам да обучем дрес и да представљам клуб на најбољи могући начин – рекао је за крај Дилан Енис који ће у Црвеној звезди мтс носити дрес са бројем 31 на леђима.

Први тренинг са црвено-белима одрадиће у уторак по повратку екипе из Загреба.

Претходни текстПродаја карата за 156. дерби
Следећи текстЗвезда на ЦСКА!