Црвена звезда – Борац 3:0 (1:0)

111

Фудбалери Црвене звезде победом су се опростили од Маракане ове календарске године. Борац је по трећи пут ове сезоне савладан, а јесења титула је обезбеђена.

На опроштају од Маракане за календарску 2017. годину фудбалери Црвене звезде савладали су трећи пут у два месеца тим Борца. Шеф стручног штаба најтрофејнијег српског клуба по већ устаљеној навици променио је тим у односу на стартних једанаест који су три дана раније извојевали победу против Келна, вредну европског пролећа.

Штоперски тандем Савић – Ле Талек одлично су одменили Бабић и Фримпонг. Поред њих стартери су били Милијаш, Рачић, Пешић и Аџић. Осокољени највећим успехом на међународној сцени у последњих четврт века, црвено-бели су у утакмицу ушли агресивно, решени да раним поготком олакшају себи посао. Прву прилику да доведе свој тим у вођство имао је Пешић у деветом минуту, али је његов ударац изблокиран. У досадашњем делу сезоне, тандем Аџић – Пешић много пута је показао одличну сарадњу и управо је овај двојац највише проблема задао гостима у првом полувремену. Одличне лопте капитена Милијаша, поменути двојац је претварао у константну опасност за голмана Борца Бајића.

Искусни нападач као и његов млади парњак, пропустили су неколико прилика пре него што су у 35. минуту извели напад из кога је Црвена звезда дошла у вођство. Свој тимски дух Пешић је демонстрирао и овог пута, упосливши Аџића самог пред голом гостију, за четврти погодак у сезони Звездиног јуниора. Гости су на највећи српски стадион дошли да покушају да организованом игром у одбрани и брзим контрама преко Кнежевића успеју да ураде нешто више у офанзиви. Недостајало је мало више концентрације али и среће да већ на одмор црвено-бели оду са недостижном предношћу.

На такав расплет чекало се још пет минута у другом полувремену. Маестрални Пешић, истина уз помоћ дефанзивца гостију постигао је други гол за свој тим и већ тада око пет хиљада навијача на Маракани могло је да почне са прославом новог тријумфа екипе Владана Милојевића. Тим из Љутице Богдана још пре почетка данашњег сусрета са Борцем, окитио се јесењим почастима, захваљујући поразу другопласираног тима на табели. Прилику да још више увећа бодовну предност пред пролећне окршаје, најдоминантнији српски тим ове сезоне имаће управо против директног ривала, у среду на стадиону у Хумској улици. Биће то последња утакмица ове јесени за црвено-беле. У данашњој претпоследњој против Борца осим поменута два, виђен је јеош један гол, тачније још једна мајсторија Александра Пешића који је лишен помоћи саиграча сам кренуо искоса са леве стране у завршницу и као и много пута до сада, био је успешан. Рођени Нишлија поседује непресушну раскош у својој игри и готово да не постоји ситуација на терену из које Звездин нападач не може да пронађе решење и угрози гол ривала. Он али и сви остали фудбалери Црвене звезде, прилику да потврде и докажу супериорност на домаћој сцени, имаће на стадиону највећег ривала и у случају тријумфа у други део сезоне ући ће са великом бодовном предношћу. Уз то, победа над комшијама представљала би награду црвено-белима за све приказано у претходних неколико месеци и чињеницу да би на одмор отишли у одличном расположењу.

Треба поменути и да је данас 10. децембра на мечу против Борца својих првих 20-ак минута сениорског фудбала забележио Дејан Јовељић. Суперталентовани нападач, стрелац 33 голова у омладинској конкуренцији, без дилеме представља будућност клуба.

Остало је још 90 минута до краја сада већ сигурно можемо рећи, „Звездине јесење фудбалске рапсодије“. Као што играчи и стручни штаб стално потенцирају, умор постоји, али га нико не признаје. Зато у Милојевићевом тиму постоји слога, заједништво и квалитет који би могли да буду довољни да се управо на стадиону највећег ривала, у среду постави јагода на шлаг шампионске торте.

И без обзира на исход 156. „вечитог дербија“ Звездини навијачи своје љубимце на зимску паузу испратиће покличима „Шампиони“.

Црвена звезда – Борац 3:0 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 5.389. Судија: Илија Брдар (Нови Сад). Стрелци: Aџић у 36′, Пешић у 50` и 63`.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Бабић, Фримпонг, Родић, Рачић, Јовичић, Милијаш, Срнић, Аџић, Пешић.
Резерве: Супић, Савић, Гобељић, Крстичић, Рикардињо, Боаћи, Јовељић.

Борац: Бајић, Обрадовић, Маринковић, Делић, Оташевић, Марковић, Зоћевић, Матеус Лима, Филиповић, Кнежевић.
Резерве: Мишић, Сајчић, Савић, Пропадало, Крстић, Трипковић, Секулић.

Претходни текстЦрвена звезда у финалу Купа Србије!
Следећи текстМилојевић: Увек гледамо само себе