Стигло је пролеће!

257

Фудбалери Црвене звезде после 25 година дочекали су пролеће у Европи! Међу 32 најбоља клуба Европа Лиге нашла се и Црвена звезда!

Поготком у 22. минуту Славољуб Срнић „посадио“ је љубичице на највећем српском стадиону. Момак рођен у Шапцу наплатио је све фудбалско поштење које има према најважнијој споредној ствари на свету као и одважност и однос који има према клубу и дресу који носи голом којим је најтрофејнији српски изборио пролеће у Европи. У прохладној децембарској ноћи осетио се дах пролећног учешћа Црвене звезде у Лиги Европе.

Изабраници Владана Милојевића постали су први и за сада једини клуб који је успео да од првог кола квалификација дође до нокаут фазе најмасовнијег континенаталног надметања.

У утакмици која није била претерано лепа за око и у којој црвено-бели нису приказали најсјајнију партију, одлучио је један потез, већ поменутог крилног нападача клуба из Љутице Богдана. Претходно је Крстичић избацио у простор Родића који је као брзи воз протутњао поред чувара и заврнуо лопту на Срнића који је прецизним ударцем шаље у доњи леви угао гола Келна.

Са друге стране, гости из Немачке показали су да поседују квалитет, посебно у првом полувремену када су имали неколико озбиљних ситуација пред голом Борјана. Срећом, чувар мреже Црвене звезде био је максимално концентрисан и успео је баш као и у септембарском мечу у Келну да сачува своју мрежу.

Црвено-бели као и на неколико претходних дуела нису могли да рачунају на брзоногог Немању Радоњића који се још увек није опоравио од повреде. У других 45 минута најтрофејнији српски клуб умирио је потпуно нападе гостију који и поред иницијативе нису успели да врате неизвесност у утакмицу. Како се сусрет ближио крају тако је расло самопоуздање Доналда и остатка тима који су мирно привели меч крају. Могао је Боаћи да дуплира предност свог тима у надокнади времена, међутим његов ударац у ситуацији један на један са голманом гостију завршио је поред стативе. Треба истаћи и учинак Бранка Јовичића који је одиграо како само он уме 60 минута овог дуела. Заменио га је Александар Пешић који је такође унео живост у игру и на себе навукао велику пажњу дефанзиваца немачког клуба.

Свака даља анализа у овом моменту је сувишна. Име Црвене звезде наћи ће се у једној од куглица на жребу у Ниону у понедељак. Ко год да буде ривал тиму Владана Милојевића неће смети олако да на себе преузме улогу фаворита. Млади стручњак показао је да се преданим радом, професионализмом и дисциплину могу остварити снови. Па и они који се сањају четврт века.

До одласка на више него заслужени одмор фудбалерима Црвене звезде остало је да одиграју још два сусрета. Први наредни противник је Борац из Чачка.

Пролеће на моје раме слеће, ђурђевак зелени…

Црвена звезда – Келн 1:0 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 51.364. Судија: Боби Маден (Шкотска). Стрелци: Срнић у 22′.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Ле Талек, Савић, Родић, Доналд, Јовичић, Канга, Крстичић, Срнић, Боаћи.
Резерве: Супић, Бабић, Гобељић, Рачић, Милијаш, Аџић, Пешић.

Келн: Хорн, Олковски, Соренсен, Ј.К. Хорн, Рауш, Леман, Јојић, Оскан, Клеменс, Гирасу, Осако.
Резерве: Кеслер, Клунтер, Јакобс, Риса, Оахим.

Претходни текстПознати парови полуфинала Купа Србије
Следећи текстМилојевић: Ово треба доживети!