Обележена годишњица Токија

67

Руководство клуба, ветерани, фудбалери и стручни штаб Црвене звезде обележили су заједно један од најзначајнијих датума у Звездиној историји.

Двадесет и шеста годишњица од највећег клупског успеха, од дана када је Црвена звезда и у светским оквирима и званично постала гигант, дошла је само дан након великог успеха, пласмана у шеснаестину финала Европа лиге. Децембар, чини се, дуго није био лепши месец за Црвену звезду.

У свлачионици првотимаца отворен је шампањац, јер славље је било двоструко. Црвено-бели су након невероватне јесени заслужили ове свечане тренутке, заслужили су да прославе. Није их, међутим, потребно подсећати да следе још две веома важне утакмице — о њима се већ размишља.

Желео бих да искористим ову прилику и да вам честитам на успеху јер сте обрадовали велики број звездаша. Одиграли сте борбену утакмицу и оно што сте обећали пре меча сте и испунили. Ви сте играчи који су са стручним штабом на челу после много година доживели афирмацију и вратили Звезду тамо где јој је и место. У име свих људи вам честитам и желим да наставите овако јер имате простора да на пролеће будете још бољи и успешнији — обратио се Драган Џајић, и додао:

Пре 26 година постали смо прваци света, а та титула је тек ове године озваничена као титула светског првака. Желео бих да опет доживимо такав успех. То није лако, али настојите да остварујете што боље резултате. Тако велики успеси у историји клуба остављају најлепша сећања. Током претходних година одржавало нас је то што смо били прваци света, па је могао да се оправда и понеки неуспех. Ово што сте ви урадили је велики успех, много сте обрадовали Звездине навијаче. Сви смо знали још на почетку сезоне да сте ви одлични играчи, а сада сте то и доказали. Жао ми је што због гужве око утакмице и незгодног момента данас нисмо позвали све играче који су тада постали прваци света, али биће прилике и за то — рекао је Џајић.

Фудбалерима и стручном штабу обратио се и председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић.

Честитке за оно што сте показали на 14 међународних утакмица. Знате да сте забележили још један рекорд, јер ниједна екипа која је кренула од првог кола није дошла до елиминационе фазе. Честитке упућујем вама и стручном штабу, јер без преданог рада не би било резултата. Оно што су наши фудбалери урадили у Токију 1991. године је инспирација генерацијама играча које су долазиле иза те славне генерације. Свима вама тај успех треба да служи као доказ да се уз добар рад могу досегнути највеће могуће висине. Времена су се много променила, данас се сударамо са богатијим клубовима, али чврста воља, организација и предан рад увек дају резултате — рекао је Мијаиловић.

Посебно су пријаче речи легенде клуба Владице Поповића, који је са клупе предводио фудбалере у Јапану 1991. године.

Ако можете у наредном периоду да поновите, на овом месту. Бићу овде да сачекам још неколико ваших титула. Желим вам много успеха у наставку европског пута, у Звезди никад није лако, али ми се сви боримо. Свима честитам ово што сте јуче урадили и надам се да ћемо у наредном периоду поново стиснути једни другима руке и да ћемо прослављати неке још веће успехе — рекао је Поповић.

Мала свечаност која је приређена била је симболична, како би се обележило данашње црвено слово Звездиног календара. Велика свечаност, црвено-бело вече, биће организована 14. децембра.

Претходни текстЦрвена звезда – Келн, шансе и гол (видео)
Следећи текстМаксимална победа Звезде уз повратак Бјелице